Getty Images - An
Volledig scherm
© Getty Images - An

An is professioneel Tinderfotografe: “De juiste foto’s kunnen iemand zoveel zelfvertrouwen geven bij het daten”

Wie Cupido een handje wil helpen, kan zijn kans wagen op datingsites. Duidelijke foto’s van jezelf zijn dan een must, wil je in de smaak vallen bij potentiële lovers. Maar veel mensen worstelen met het maken of kiezen van het juiste kiekje op hun profiel. “Ik kwam zo vaak wazige foto’s tegen. Dan dacht ik: jullie doen écht geen moeite”, vertelt An (49). Zij helpt vandaag mensen professioneel met hun datingprofiel. “Al zijn er iets meer mannen die mij contacteren.”

 1. Wat wel én niet werkt op Tinder, volgens lezers en experts. “Meer dan 5 foto’s? Dan lijk je een ijdeltuit”
  PREMIUM

  Wat wel én niet werkt op Tinder, volgens lezers en experts. “Meer dan 5 foto’s? Dan lijk je een ijdeltuit”

  Vandaag is het tien jaar geleden dat datingapp Tinder werd gelanceerd. Sindsdien ‘swipen’ we erop los, hopend op een match made in Tinder-heaven. Maar je profiel, foto’s en hoe je omgaat met je matches maken of kraken je kans daarop, en veel Belgen tasten in het duister. Wij vroegen vier liefdesexperts en tientallen lezers om hun concrete do’s-and-don'ts: van welke beelden afschrikken tot welke bio’s scoren. “Gebruik geen foto’s met vrienden! Of met vissen.”
 1. DE KLASFOTO. Zo zag actrice Tine Priem er uit op school. “In het zesde leerjaar kreeg ik mijn eerste kus”

  DE KLASFOTO. Zo zag actrice Tine Priem er uit op school. “In het zesde leerjaar kreeg ik mijn eerste kus”

  “Wij zijn vroeger samen naar een fan-dag van ‘Thuis’ geweest.” Volgens vriendin en klasgenoot Freija stond het in de sterren geschreven dat Tine Priem (34) ging acteren. Op school was ze ook al een sociaal en onbezorgd tienermeisje. Tine blikt terug op haar eerste kus, de populairste meisjes die pesten én de stress voor spreekbeurten. “Bij dat vak was het altijd met de hakken over de sloot.”
 2. Een sexy priester voor elke maand van het jaar: de ‘hot priest calendar’ is al 20 jaar lang hét cultsouvenir uit Rome

  Een sexy priester voor elke maand van het jaar: de ‘hot priest calendar’ is al 20 jaar lang hét cultsouve­nir uit Rome

  Bij het nieuwe jaar hoort een nieuwe kalender. Die bestaan er, zoals je weet, in allerlei thema’s: van schattige zoogdiergezinnen tot de indrukwekkendste architecturale bouwwerken. Maar ken je de ‘hot priest calendar’ al? Officieel staat hij bekend als ‘calendario romano’, maar hij dankt zijn straatnaam aan, wel, vanzelfsprekende redenen. “Het is een smetteloos, eerlijk product”, aldus de fotograaf.