Instagram @susanapalmeiro - @donna.chelle - @moultonfinney
Volledig scherm
© Instagram @susanapalmeiro - @donna.chelle - @moultonfinney

5 wereldsteden met onverwachtse specialiteiten: “We mogen het gerust een paradijs voor viervoeters noemen”

Parijs is de stad van de liefde, Rome die van pizza en pasta, New York die van gigantische billboards en gele taxi’s. Buenos Aires, Chiang Mai, Rishikesh, Lagos en Johannesburg zijn dan wel stukken minder bekend, ze hebben ook elk hun eigen verrassende specialiteit. Van veganistische pizza, prachtige streetart, de meeste honden per capita of Afrikaanse mode tot een bruisende LGBTQ+-gemeenschap. “Het is onmogelijk om je niet geïnspireerd te voelen als je hier woont.”

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. HOROSCOOP. Spanning in de liefde voor Ram en slapeloze nachten voor Maagd: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Spanning in de liefde voor Ram en slapeloze nachten voor Maagd: astrologe Esther voorspelt je week

  De NINA-horoscoop kreeg een grondige update. Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Hoe stellen je gezondheid en je geld het en staan er plottwists in je carrière of de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Planeet Pluto legt issues tussen jou en je lief bloot die je moet oplossen, Weegschaal.”
 2. 5 redenen om de Kempen te bezoeken: “In dit stiltegebied zijn fietsers, ruiters noch honden toegelaten”

  5 redenen om de Kempen te bezoeken: “In dit stiltege­bied zijn fietsers, ruiters noch honden toegelaten”

  Het ligt op een boogscheut van Antwerpen, maar voelt toch als een compleet andere wereld. Je herkent het accent uit de duizend, al blijft het behoorlijk onverstaanbaar. We hebben het natuurlijk over de Kempen, een fascinerende streek met heel wat troeven. Dat bewijzen deze vijf eigenzinnige hoogtepunten voor jong en oud. “Oskaar Picknickbar installeert je picknick op je droomplek naar keuze en komt achteraf alles netjes weer inladen.”