Pexels - Patrick Haeck - Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Pexels - Patrick Haeck - Getty Images

3 ex-Jehova’s getuigen aan het woord: “Een meisje van 15 vroeg of het normaal was als iemand haar borsten aanraakte”

“‘Jij bent nooit een echte geweest’, zei mijn zus toen ik de gemeenschap officieel verliet. Ik vond dat een compliment.” Patrick (58), Anna* (48) en Maxine* (20) waren jarenlang Jehova’s getuigen, een geloofsgemeenschap met in ons land 25.000 leden. Ze vertellen over die mentale gevangenis waarin ze vastzaten en hoe ze zich daaruit losrukten. “Mijn nichtje mocht geen hogere studies doen van haar gelovige ouders. Op de avond van haar proclamatie heeft ze zichzelf opgehangen aan een boom.”

 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Boerinnen An en Joyce over hun harde stiel: "Dit jaar zijn de druiven verbrand en kunnen we geen rode wijn maken”

  Boerinnen An en Joyce over hun harde stiel: "Dit jaar zijn de druiven verbrand en kunnen we geen rode wijn maken”

  Vandaag is het de Internationale Dag van de Plattelandsvrouwen. Hoewel vrouwen een aanzienlijk deel van de wereldvoedselproductie produceren, blijven ze helaas vaak onzichtbaar in die sector. An en Joyce kennen het klappen van de landbouwzweep: “Soms moeten we in het voorjaar ’s nachts het bed uit om in te grijpen bij vorst of netten spannen bij een dreigende hagelstorm”
 1. HOROSCOOP. Relatiebreuk voor Schorpioen en veel energie voor Ram: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Relatie­breuk voor Schorpioen en veel energie voor Ram: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Met je eigen planeet Mercurius, Venus en de maaneclips in je teken is de kans op intense aantrekking groot, Maagd.”