Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir / Photo News

16.000 euro voor het hele interieur: zo verbouwde Julie het busje waarmee ze op reis gaat. “Ik mis alleen een bad”

“Ik parkeer mijn ‘hotelkamertje’ in de stad en hoef niet in te pakken of uit te checken.” Vlamingen trekken massaal naar het buitenland in omgebouwde busjes. ‘Vanlife’ heet dat, zelfs ex-K3 Josje Huisman is eraan verslingerd. Onderneemster en interieurfanaat Julie Motoi (33) richtte voor zichzelf een compact busje in dat ook voor citytrips kan dienen. Ze deelt details over het bouwproces en haar tips en budget. “Het was echt puzzelen met de ruimte.” 

 1. “Mensen denken dat ik zonder drank of drugs geen nachtje kan doordoen.” 10 stoute vragen aan dj Hakim Chatar
  PREMIUM

  “Mensen denken dat ik zonder drank of drugs geen nachtje kan doordoen.” 10 stoute vragen aan dj Hakim Chatar

  Dj en presentator Hakim Chatar (32) lanceerde zijn eigen VTM GO-programma ‘Sneak Peek’. Daarin gaat hij op visite bij bekend Vlaanderen om het over sneakers te hebben. Op onze beurt spraken wij met hem over zijn Spaanse vakantielief, drugs en het vaderschap. Hakim zelf huilt nooit, tenzij hij 1.000 euro moet neertellen voor postzegels. “Het lijkt soms alsof ik een emotieloze zak ben.”
 1. Lot (44) en Ulricht (51) reisden al met een omgebouwd busje lang voor het cool was: dit zijn hun tips en budget. “We trekken rond zonder haast en zonder ‘moeten’”
  PREMIUM

  Lot (44) en Ulricht (51) reisden al met een omgebouwd busje lang voor het cool was: dit zijn hun tips en budget. “We trekken rond zonder haast en zonder ‘moeten’”

  “Je doet waar je zin in hebt. Is dat zwemmen? Dan rijd je met je busje het strand op en parkeer je aan de zee.” Is reizen met een busje dé reistrend van 2021? De hashtag #vanlife neemt op sociale media alvast mythische proporties aan. Lot (44) en Ulrich (51) zijn anciens die al vijftien jaar voor de trend on the road gingen. Met hun derde busje, dat ze creatief en budgetproof verbouwden, reisden ze Amerika door. Ter inspiratie deelt het ervaren koppel hun gouden tips en budget. “‘Vanlife’ is nog altijd kamperen. Je slaapt niet meer op de grond, maar leeft nog altijd buiten.”
 2. Familie Wandels verbouwde een grote bus om met 9 naar Portugal te reizen: dit zijn hun tips en budget. “Met minder leven voelt juist vrijer”
  PREMIUM

  Familie Wandels verbouwde een grote bus om met 9 naar Portugal te reizen: dit zijn hun tips en budget. “Met minder leven voelt juist vrijer”

  “Ja, we leven dicht op elkaar. Maar onderweg voelt het alsof de hele wereld je tuin is. Dan is er ruimte zat.” Is reizen met een omgebouwd busje dé reistrend van 2021? De hashtag #vanlife neemt op sociale media mythische proporties aan. Grietje (42) en Jonathan (43) Wandels verkochten hun huis en sjeesden met 6 kinderen én de hond in een grote omgebouwde bus plus camper naar Portugal. Dochter Johanna (21) vertelt over het bouwproces, hoeveel alles kostte en geeft praktische tips. “Let op, het is niet altijd zo rooskleurig als op Instagram.”