Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir / Photo News

16.000 euro voor het hele interieur: zo verbouwde Julie het busje waarmee ze op reis gaat. “Ik mis alleen een bad”

“Ik parkeer mijn ‘hotelkamertje’ in de stad en hoef niet in te pakken of uit te checken.” Vlamingen trekken massaal naar het buitenland in omgebouwde busjes. ‘Vanlife’ heet dat, zelfs ex-K3 Josje Huisman is eraan verslingerd. Onderneemster en interieurfanaat Julie Motoi (33) richtte voor zichzelf een compact busje in dat ook voor citytrips kan dienen. Ze deelt details over het bouwproces en haar tips en budget. “Het was echt puzzelen met de ruimte.” 

 1. HOROSCOOP. (S)experimenten voor Stier en vermoeidheid voor Maagd: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. (S)experimenten voor Stier en vermoeid­heid voor Maagd: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Je hebt liefdesplaneet Venus aan je zijde, Maagd. En dat voel je zowel tussen als buiten de lakens.”
 2. Lot (44) en Ulricht (51) reisden al met een omgebouwd busje lang voor het cool was: dit zijn hun tips en budget. “We trekken rond zonder haast en zonder ‘moeten’”
  PREMIUM

  Lot (44) en Ulricht (51) reisden al met een omgebouwd busje lang voor het cool was: dit zijn hun tips en budget. “We trekken rond zonder haast en zonder ‘moeten’”

  “Je doet waar je zin in hebt. Is dat zwemmen? Dan rijd je met je busje het strand op en parkeer je aan de zee.” Is reizen met een busje dé reistrend van 2021? De hashtag #vanlife neemt op sociale media alvast mythische proporties aan. Lot (44) en Ulrich (51) zijn anciens die al vijftien jaar voor de trend on the road gingen. Met hun derde busje, dat ze creatief en budgetproof verbouwden, reisden ze Amerika door. Ter inspiratie deelt het ervaren koppel hun gouden tips en budget. “‘Vanlife’ is nog altijd kamperen. Je slaapt niet meer op de grond, maar leeft nog altijd buiten.”
 1. Ester (28) toont haar beachbody. “‘Mensen zeggen soms: ‘je lijkt steeds meer op je mama’. En dan denk ik: ‘oh nee!’”

  Ester (28) toont haar beachbody. “‘Mensen zeggen soms: ‘je lijkt steeds meer op je mama’. En dan denk ik: ‘oh nee!’”

  Tijdens de zomer kom je weleens een stappenplan tegen voor de perfecte bikinibody. Stap één: doe zwemkleding aan. Stap twee: je hebt een bikinibody. That’s it. Om die boodschap in de verf te zetten, poseert Ester (28) in badkleding. De laatste jaren is ze enkele kilo’s bijgekomen, en dat vreet soms aan haar. “Ik weet dat het nergens voor nodig is, maar het is soms sterker dan mezelf.”
 2. Familie Wandels verbouwde een grote bus om met 9 naar Portugal te reizen: dit zijn hun tips en budget. “Met minder leven voelt juist vrijer”
  PREMIUM

  Familie Wandels verbouwde een grote bus om met 9 naar Portugal te reizen: dit zijn hun tips en budget. “Met minder leven voelt juist vrijer”

  “Ja, we leven dicht op elkaar. Maar onderweg voelt het alsof de hele wereld je tuin is. Dan is er ruimte zat.” Is reizen met een omgebouwd busje dé reistrend van 2021? De hashtag #vanlife neemt op sociale media mythische proporties aan. Grietje (42) en Jonathan (43) Wandels verkochten hun huis en sjeesden met 6 kinderen én de hond in een grote omgebouwde bus plus camper naar Portugal. Dochter Johanna (21) vertelt over het bouwproces, hoeveel alles kostte en geeft praktische tips. “Let op, het is niet altijd zo rooskleurig als op Instagram.”