1. EXCLUSIEF. Zo zag je wielerkampioen Lotte Kopecky nog nooit. “De breuk met Kieran was geen gemakkelijke keuze”
  PREMIUM

  EXCLUSIEF. Zo zag je wielerkam­pi­oen Lotte Kopecky nog nooit. “De breuk met Kieran was geen gemakkelij­ke keuze”

  Sinds ze de Ronde van Vlaanderen won, kent iedereen haar naam: Lotte Kopecky (27). Nu geeft ze voor het eerst wat meer over zichzelf prijs. Ze vertelt dat het leven van een kampioene niet altijd ronzengeur en maneschijn is. Want naast de prestatiedruk zag ze recent haar jarenlange relatie afspringen én mist ze haar ouders vaak. “Vriendschap in de topsport is heel schaars.”
 2. Schrijver Bart Moeyaert: “Veel van wat er toen in mijn leven gebeurde, zijn enkel nog vage herinneringen”
  PREMIUM

  Schrijver Bart Moeyaert: “Veel van wat er toen in mijn leven gebeurde, zijn enkel nog vage herinnerin­gen”

  Het is vandaag Gedichtendag. En wie beter dan schrijver Bart Moeyaert (58) om aan te kloppen voor een poëtisch gesprek? Binnenkort viert hij zijn 40ste jaar in het vak. Hij vertelt over zijn dreefveer en zijn passie voor het geschreven woord. En hij geeft enkele tips voor mensen die méér willen schrijven of lezen. “Leg een boek niet meteen opzij als het te moeilijk is.”
 3. DE KLASFOTO. Zo zag actrice Tine Priem er uit op school. “In het zesde leerjaar kreeg ik mijn eerste kus”

  DE KLASFOTO. Zo zag actrice Tine Priem er uit op school. “In het zesde leerjaar kreeg ik mijn eerste kus”

  “Wij zijn vroeger samen naar een fan-dag van ‘Thuis’ geweest.” Volgens vriendin en klasgenoot Freija stond het in de sterren geschreven dat Tine Priem (34) ging acteren. Op school was ze ook al een sociaal en onbezorgd tienermeisje. Tine blikt terug op haar eerste kus, de populairste meisjes die pesten én de stress voor spreekbeurten. “Bij dat vak was het altijd met de hakken over de sloot.”
 1. Koningin Mathilde is 50: zo blijf je sexy, spontaan en zelfzeker op die leeftijd. “Draag géén verhullende outfits”
  PREMIUM

  Koningin Mathilde is 50: zo blijf je sexy, spontaan en zelfzeker op die leeftijd. “Draag géén verhullen­de outfits”

  Koningin Mathilde viert vandaag, 20 januari, haar vijftigste verjaardag. Ja hoor, de leeftijd van de menopauze, vergeetachtigheid, het lege nest en lagere libido. Of niet? Experts Ann Lemmens en Hélène Van Herck stellen dat de midlife-leeftijd niet met een crisis, maar een heerlijke kick komt. Zo ervaar je dat ook. “Geen zin in seks? Misschien moet je dít eens doen om het kot opnieuw in brand te steken.”
 1. Binnenkijken: instapklaar huis, maar karakterloos. “Liefde voor het authentieke heb ik van papa”

  Binnenkij­ken: instap­klaar huis, maar karakter­loos. “Liefde voor het authentie­ke heb ik van papa”

  Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig een instapklaar huis wil. Fotografe en styliste Isabelle (37) en haar man Maxime wisten er zo eentje op de kop te tikken, maar besloten toch om het van top tot (s)teen te verbouwen. Zo leefden ze samen met hun kinderen bijna een jaar op de dakverdieping van slechts 60 vierkante meter. Maar het was het allemaal waard. “Nu vinden we hier tenminste onze persoonlijkheden in terug.”
 1. Een sexy priester voor elke maand van het jaar: de ‘hot priest calendar’ is al 20 jaar lang hét cultsouvenir uit Rome

  Een sexy priester voor elke maand van het jaar: de ‘hot priest calendar’ is al 20 jaar lang hét cultsouve­nir uit Rome

  Bij het nieuwe jaar hoort een nieuwe kalender. Die bestaan er, zoals je weet, in allerlei thema’s: van schattige zoogdiergezinnen tot de indrukwekkendste architecturale bouwwerken. Maar ken je de ‘hot priest calendar’ al? Officieel staat hij bekend als ‘calendario romano’, maar hij dankt zijn straatnaam aan, wel, vanzelfsprekende redenen. “Het is een smetteloos, eerlijk product”, aldus de fotograaf.
 1. Hoe ziet kerstdecoratie er bij een interieurarchitect uit? Tanja toont haar woning: “De focus ligt op groen”

  Hoe ziet kerstdeco­ra­tie er bij een interieur­ar­chi­tect uit? Tanja toont haar woning: “De focus ligt op groen”

  De woorden ‘kerstdecoratie’ en ‘stijlvol’ gaan niet altijd samen. Daarom kijken we binnen bij mensen die er écht verstand van hebben. Hoe decoreert interieurarchitecte Tanja Brandt (47) haar huis tijdens de feestdagen? Ze kiest voor gezelligheid in het interieur van haar moderne woning: met rustgevende japandi-stijl en groene kerstdecoratie. “In de kerstboom hangen glazen ornamenten waarin allerlei tafereeltjes worden afgebeeld.”
 1. Groen, gemeen en geweldig sexy: hoe komt het dat zoveel mensen The Grinch aantrekkelijk vinden?

  Groen, gemeen en geweldig sexy: hoe komt het dat zoveel mensen The Grinch aantrekke­lijk vinden?

  Hij is groen, harig, grotesk en meestal slechtgezind. En hij haat Kerstmis. We hebben het natuurlijk over The Grinch, een personage dat nu niet bepaald bekend staat als sekssymbool. Of toch wel? Volgens een groeiend aantal mensen is het figuur uit de alom geliefde kerstfilm best aantrekkelijk, zelfs sexy of ‘fuckable’. Je hoeft je dus niet langer te schamen als ook jij tot die groep hoort.
 2. Evi (34) gaat helemaal op in de kerstgekte. “Ik zet nog liever de verwarming lager dan geen lichtjes op te hangen”

  Evi (34) gaat helemaal op in de kerstgekte. “Ik zet nog liever de verwarming lager dan geen lichtjes op te hangen”

  Bij Evi (34) slaat de kerstgekte elk jaar opnieuw in vol ornaat toe. Ze is de eerste op de kerstafdeling van het tuincentrum, doet er vijf dagen over om haar huis te versieren en zorgt dat iedereen in haar omgeving net zo hard van kerst geniet als zij. Alles klopt tot in de puntjes. “Kinderen van vrienden kunnen hun brief voor de Kerstman in onze brievenbus stoppen. Ik beantwoord ze een voor een.”