1. Influencers over de nieuwe regels rond hun reclame: “Wat maakt het uit of ik dat potje gratis heb gekregen?”
  Play

  Influen­cers over de nieuwe regels rond hun reclame: “Wat maakt het uit of ik dat potje gratis heb gekregen?”

  Omdat influencers zo’n beetje de nieuwe reclameborden zijn, worden ze sinds kort door FOD Economie beschouwd als onderneming. Ze moeten nu een aantal nieuwe regels volgen, en hun adres en ondernemingsnummer op hun profiel plaatsen. Influencers Sarah Puttemans (22), Freya Poppe (34) en Camille Schuermans (20) reageren op de regels en leggen uit hoe hun wereldje werkt. “Door de vaste samenwerkingen die ik aanneem, verdien ik zo’n 1.900 euro per maand.”
 1. Expert tipt de beste boeken om ‘s avonds bij weg te dromen: “Je gaat best richting novelle”

  Expert tipt de beste boeken om ‘s avonds bij weg te dromen: “Je gaat best richting novelle”

  In een wereld vol notificaties is het de simpelste manier om tot rust te komen. De voordelen ervan zijn wetenschappelijk bewezen en Bill Gates doet het, net als heel wat andere succesvolle mensen: lezen voor het slapengaan. Maar niet elk boek is even geschikt als onderdeel van je avondritueel. Steven Van Ammel van boekenwinkel Passa Porta vertelt met welke boeken je je dag het best afsluit, tipt enkele klassiekers en recente must-reads. “Van non-fictie kunnen je hersenen geprikkeld raken en dat wil je juist vermijden.”
 1. HOROSCOOP. Hevige passie voor Leeuw en weinig energie voor Boogschutter: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Hevige passie voor Leeuw en weinig energie voor Boogschut­ter: astrologe Esther voorspelt je week

  De NINA-horoscoop kreeg een grondige update. Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Planeet Mars ligt dwars, Tweelingen: je libido daalt naar een fiks dieptepunt.”
 2. 
Het blijft een gek zicht, Vlamingen die wandelen met hun kat. “Maar Ramses geniet ervan.” Een dierenarts reageert

  Het blijft een gek zicht, Vlamingen die wandelen met hun kat. “Maar Ramses geniet ervan.” Een dierenarts reageert

  Wandelen is de activiteit bij uitstek om je humeur te boosten, zeker met je viervoeter aan je zijde. Maar dat hoeft niet altijd een hond te zijn. Ilya Ignoul (29) gaat wekelijks met zijn Bengaalse kat Ramses op pad. “Het ziet er misschien een beetje idioot uit, maar wij amuseren ons.” Dierenarts Joshua Dutré licht toe of wandelen met je kat wel een goed idee is. “Je kan ze niet zomaar in een harnas steken en mee naar buiten nemen.”
 3. Minstens 60 euro voor een decadente ‘Instagram­taar­t’ op je feest. “Ik kan de bestellingen niet bijhouden”

  Minstens 60 euro voor een decadente ‘Instagram­taar­t’ op je feest. “Ik kan de bestellin­gen niet bijhouden”

  Wie iets te vieren heeft, loopt anno 2022 niet meer naar de bakker om een simpel slagroomtaartje. Het nieuwe normaal is een gigantische, gepersonaliseerde taart op tafel: erg Instagrammable en lekker decadent. Zelfstandige hobbybakkers als Alexandra en Amélie zien hun business boomen. Wat kost zo’n taart en welke designs scoren het best? “Voor de communie is het klassieke lammetje passé.”
 1. HOROSCOOP. Spanning in de liefde voor Ram en slapeloze nachten voor Maagd: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Spanning in de liefde voor Ram en slapeloze nachten voor Maagd: astrologe Esther voorspelt je week

  De NINA-horoscoop kreeg een grondige update. Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Hoe stellen je gezondheid en je geld het en staan er plottwists in je carrière of de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Planeet Pluto legt issues tussen jou en je lief bloot die je moet oplossen, Weegschaal.”
 1. Gefascineerd door je horoscoop? Zo lees je die correct. “Niet alle Rammen komen ineens de liefde van hun leven tegen”

  Gefasci­neerd door je horoscoop? Zo lees je die correct. “Niet alle Rammen komen ineens de liefde van hun leven tegen”

  Astrologe Esther van Heerebeek (46) schrijft elke week mee aan de vernieuwde horoscoop van NINA. Met vijfentwintig jaar ervaring op de teller zag zij de reputatie van astrologie evolueren van zweverig naar cool. Ze legt uit hoe je de wekelijkse horoscoop moet interpreteren. “Vroeger kreeg ik vooral vijftigplussers over de vloer, nu zie ik ook regelmatig twintigers passeren die meer over zichzelf willen weten.”
 2. Het is ‘short king spring’: nooit eerder was het zo hip om als man kleiner te zijn dan je partner

  Het is ‘short king spring’: nooit eerder was het zo hip om als man kleiner te zijn dan je partner

  Tom Holland (25) is zo'n vijf centimeter kleiner dan zijn vriendin Zendaya (25). Maar daar is niks mis mee volgens het internet, dat hem liefkozend ‘Short King’ doopte. Nieuw is de term niet, maar nu steeds meer Hollywoodgeliefden de clichés over het lengteverschil bij koppels aan hun laars lappen, werd het een sensatie op TikTok. ‘Short King Spring' is aangebroken: leve de middelgrote man!
 1. Hoe je met geuren in huis je humeur bepaalt. “Citrus houdt je alert, eucalyptus helpt je te focussen”

  Hoe je met geuren in huis je humeur bepaalt. “Citrus houdt je alert, eucalyptus helpt je te focussen”

  De juiste geur kan je humeur of mentale ingesteldheid een boost geven. ‘Smellness’ heet die trend, een samentrekking van ‘smell’ (geur) en ‘wellness’. Zo werkt vanille uitnodigend en stimuleert de geur van gras de productiviteit. Beautyredactrice Sophie vertelt hoe je in elke kamer van het huis, van hal tot woonkamer en thuiskantoor, met de juiste geur de juiste vibe creëert.
 2. BeReal is het ‘saaie’ zusje van Instagram: 3 jongeren vertellen waarom ze de app zo geweldig vinden

  BeReal is het ‘saaie’ zusje van Instagram: 3 jongeren vertellen waarom ze de app zo geweldig vinden

  Wat als sociale media eens niet alleen perfect zijn? Het is het credo van het nieuwe socialemediaplatform BeReal. De app, die in de laatste maanden razend populair werd, wil de ‘echtheid’ van het dagelijkse leven in de kijker zetten. Zonder filter, zonder de tijd om na te denken over hoe je eruitziet. Drie jongeren vertellen wat ze er zo leuk aan vinden. “Nu zie ik dat ik niet de enige ben die eens een avondje thuis zit of nog aan het werk is terwijl het buiten mooi weer is.”