De kermisfoor in Waarschoot.
Volledig scherm
De kermisfoor in Waarschoot. © Tony Vermeire

Waarschoot maakt zich op voor kermisweekend

WaarschootNadat eerder de paaskermis wegviel, mag Waarschoot zich nu wel opmaken voor kermisweekend. Van 10 tot 13 september is het feest. 

 1. Motorrijder Patrick (63) bouwt indrukwekkend diorama rond Harley-Davidson: “Drie jaar en meer dan 3.000 uur aan gewerkt”
  PREMIUM
  Lovendegem

  Motorrij­der Patrick (63) bouwt indrukwek­kend diorama rond Har­ley-Davidson: “Drie jaar en meer dan 3.000 uur aan gewerkt”

  Patrick Van Laer (63) knutselde de afgelopen jaren een diorama in elkaar rond Harley-Davidson. Daar kroop heel wat research en precisiewerk in, om nog maar te zwijgen over de centen, maar het resultaat mag er zijn. “Zelfs de bladeren van de bomen heb ik speciaal geïmporteerd uit Singapore en vervolgens geconserveerd zodat ze niet bruin zouden worden. Over elk detail is nagedacht.”
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.