Je vindt een van de gepimpte banken halverwege de Lieve tussen Zomergem en Beke.
Volledig scherm
Je vindt een van de gepimpte banken halverwege de Lieve tussen Zomergem en Beke. © Gemeente Lievegem

Waar moet een zitbank komen? Jij mag zelf een voorstel doen

LievegemDe gemeente Lievegem is op zoek naar plekjes om zitbanken te plaatsen. Inwoners hebben nog tot eind januari de kans om voorstellen te doen.

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Hoe zit het met de bouw van het gemeentehuis in Lovendegem? En wanneer gaat het mobiliteitsplan in?
  PREMIUM
  lievegem

  BELOOFD IS BELOOFD. Hoe zit het met de bouw van het gemeente­huis in Lovendegem? En wanneer gaat het mobili­teits­plan in?

  De bestuursperiode van uw gemeente is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Lievegem. De nieuwe fusiegemeente verenigde in 2019 de dorpen Zomergem, Lovendegem en Waarschoot. Kreeg het landelijke Lievegem hierdoor meer slagkracht omsneller dingen te realiseren of leidde de eenmaking tot interne strubbelingen binnen het beleid? Hoe zit het met de uitbouw van de sportinfrastructuur, de recyclageparken en de uitrol van het mobiliteitsplan?
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.