Een beeld uit 2017, toen we het woord corona nog niet kenden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld uit 2017, toen we het woord corona nog niet kenden. © Kristof Vereecke

Voor tweede jaar op rij geen Rijvers Festival: “Te veel onzekerheden om volwaardig festival te kunnen organiseren”

ZomergemHet Rijvers Festival in Zomergem, deelgemeente van Lievegem, gaat deze zomer niet door. De organisatoren van het grootste festival van het Meetjesland hebben de knoop doorgehakt. “De festivalzomer is gewoon te onzeker. Voor volgend jaar plannen we een echte feesteditie”, klinkt het.

 1. Bestuursploeg Eeklo wil Vooruit er niet bij: schepen Bob D’Haeseleer blijft onafhankelijk, en moet maand bezinnen zonder bevoegdheden
  PREMIUM
  Eeklo

  Bestuurs­ploeg Eeklo wil Vooruit er niet bij: schepen Bob D’Haeseleer blijft onafhanke­lijk, en moet maand bezinnen zonder bevoegdhe­den

  De bestuursploeg van Eeklo weigert de partij Vooruit in het schepencollege. Nu schepen Bob D’Haeseleer zich aansluit bij Vooruit, moet hij als onafhankelijk schepen zetelen. Vooruit, de vroegere sp.a, werd in 2018 niet eens verkozen in Eeklo. Schepen D’Haeseleer is tot eind juni ook even zijn bevoegdheden kwijt, tijdens wat ze in Eeklo ‘een bezinningsperiode’ noemen. Wij zetten alles op een rijtje.
 2. Tegen advies van dokters in fietst zieke Erwin (65) toch naar Spanje: “Ik ben zoveel meer dan mijn beperking”
  PREMIUM
  Maldegem

  Tegen advies van dokters in fietst zieke Erwin (65) toch naar Spanje: “Ik ben zoveel meer dan mijn beperking”

  De dokters raden het sterk af en hij kan het alleen doen met de hulp van veel pijnstillers. Maar toch vertrekt Erwin Van Kerschaver (65) uit Maldegem zondag voor een fietstocht van bijna 2.000 kilometer naar Spanje. Door het afsterven van zijn ruggenmerg, kan Erwin zeer moeilijk stappen. Fietsen lukt door zijn ijzeren karakter iets beter. “Ja, ik zal pijn hebben op mijn fiets. Veel pijn. Maar thuis in mijn zetel heb ik dat ook”, zegt Erwin.