De Lijn.
Volledig scherm
De Lijn. © James Arthur

Volgend jaar sneller met Lijn 58 van Lievegem naar Gent

Pendelaars uit Lievegem die Lijn 58 gebruiken naar Gent, zullen vanaf volgend jaar minder lang op de bus moeten zitten.

 1. Meetjesland krijgt met Huyse Nestelt inloophuis voor kankerpatiënten: “Hier zijn ze geen patiënten maar onze gasten”
  PREMIUM

  Meetjes­land krijgt met Huyse Nestelt inloophuis voor kankerpa­tiën­ten: “Hier zijn ze geen patiënten maar onze gasten”

  Het Meetjesland krijgt een inloophuis voor kankerpatiënten. Volgende week openen Joke Almekinders en Kathleen Wittouck uit Lovendegem bij Lievegem hun Huyse Nestelt, in de Roze 150 in Eeklo. Kankerpatiënten en iedereen uit hun omgeving kunnen er elkaar ontmoeten, ondersteuning krijgen of gewoon eens alle zorgen vergeten. “De huiselijkheid is hier een belangrijke troef. Zo komen gesprekken ook veel gemakkelijker los”, klinkt het.
 2. The Wheelchair Blues Project brengt een ode aan rolstoelgebruikers: “Ik wou op een positieve manier de thematiek onder de aandacht brengen”
  Gent/Lievegem

  The Wheelchair Blues Project brengt een ode aan rolstoelge­brui­kers: “Ik wou op een positieve manier de thematiek onder de aandacht brengen”

  Wat begon als een zot idee groeide voor Lies Demeyer uit Lievegem uit tot een heus project waaraan 8 muzikanten en verschillende grafische ontwerpers hebben meegewerkt. “Ik wou aanvankelijk 4 nummers maken voor mijn 40ste verjaardag, het zijn er uiteindelijk 11 geworden. Vanaf het kan, willen we met ons project toeren in Vlaanderen.”
 1. Onze man trok naar het optreden van Woesten in CC Stroming en zag dat de erfenis van Luc De Vos levendiger is dan ooit: “Ge moet nie verkalmen, ge moet verwoesten”
  PREMIUM

  Onze man trok naar het optreden van Woesten in CC Stroming en zag dat de erfenis van Luc De Vos levendiger is dan ooit: “Ge moet nie verkalmen, ge moet verwoesten”

  “Ge moet nie verkalmen, ge moet verwoesten”, sprak een wijs man ooit en dus stond Bart Van Damme gisteren met Woesten op het podium van CC Stroming in Sleidinge. Een thuismatch ter ere van 800 jaar ‘Sleine’. De wijze man kan op zijn twee oren slapen, zijn erfenis leeft ook in coronatijden harder dan ooit.