Tom Boute uit Lievegem met parlementslid Mieke Schauvliege, aan het Schipdonkkanaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Boute uit Lievegem met parlementslid Mieke Schauvliege, aan het Schipdonkkanaal. © RV

Verzoekschrift en resolutie om reservatiestrook Schipdonkkanaal definitief te schrappen: “Er zijn alternatieven, dus nu moet het echt gebeuren”

MeetjeslandHet dossier voor het schrappen van de reservatiestrook van het Schipdonkkanaal in onder andere Zomergem, Maldegem, Eeklo en Nevele ligt weer op tafel. Tom Boute uit Lievegem woont langs het Schipdonkkanaal en dient een officieel verzoekschrift in. Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege (Groen) uit Aalter dient op haar beurt een resolutie in. “Nu moet het echt gebeuren”, klinkt het.

  1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
    TV

    RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

    Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.