's Avonds zal het licht in Lievegem gedoofd worden.
Volledig scherm
PREMIUM
's Avonds zal het licht in Lievegem gedoofd worden. © RV

Verwarming lager, minder straatverlichting en koudere zwembaden: Lievegem neemt maatregelen om energiekosten te beperken

LievegemDe gemeente Lievegem neemt maatregelen om een hoofd te bieden aan de stijgende energieprijzen. Zo wordt de straatverlichting ‘s nachts gedoofd, gaat de thermostaat in openbare gebouwen naar omlaag en zullen zwemmers in een iets kouder zwembad hun baantjes moeten trekken. Daarnaast wil Lievegem ook enkele kleinere acties op korte en op langere termijn uitvoeren.

 1. Xavier (50) neemt bekend restaurant in hartje Latem over: “De Klokkeput blijft zeven dagen op zeven open”
  Sint-Martens-Latem

  Xavier (50) neemt bekend restaurant in hartje Latem over: “De Klokkeput blijft zeven dagen op zeven open”

  De Klokkeput, één van de bekendste horeca-adresjes in Sint-Martens-Latem, heeft een nieuwe eigenaar. Xavier Willems uit Bachte-Maria-Leerne (Deinze) nam de fakkel over van Patrick Verstraete, die de laatste 20 jaar voor gezelligheid zorgde in het dorp. De Klokkeput blijft grotendeels hetzelfde, maar met nieuwe gerechten en wijnen, waarvan enkele met een hoek af, wil Xavier ook nieuwe klanten aantrekken.
 2. Kruispunt Gentpoortstraat-Kaaistraat tijdelijk afgesloten
  Deinze

  Kruispunt Gentpoort­straat-Kaaistraat tijdelijk afgesloten

  Het kruispunt tussen de Gentpoortstraat en de Kaaistraat in het centrum van Deinze wordt deze week afgesloten. Op donderdag 1 en vrijdag 2 december worden er nutswerken uitgevoerd op het kruispunt. Voetgangers en fietsers kunnen er nog passeren, maar het gemotoriseerd verkeer moet een omleiding volgen. Er wordt een omleiding voorzien via de Gentpoortstraat – Peter Benoitlaan – Guido Gezellelaan – Kalkhofstraat – Leiedam.
 3. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.