Voorlopig kan je niet meer huwen in het Merelpark.
Volledig scherm
Voorlopig kan je niet meer huwen in het Merelpark. © rv

Trouwen in Merelpark even niet meer mogelijk na vaststelling verhoogde PFAS-waarden

WaarschootTortelduifjes zullen voorlopig niet meer in openlucht kunnen trouwen in het Merelpark, achter het gemeentehuis in Waarschoot. OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) stelde er namelijk verhoogde PFAS-waarden vast.

 1. Chef Branko (31) en zus Bodien (29) openen nieuw restaurant ‘Chef & Zus’: “Het kan er al eens luid aan toe gaan, maar écht ruzie maken we niet”
  PREMIUM
  Eeklo

  Chef Branko (31) en zus Bodien (29) openen nieuw restaurant ‘Chef & Zus’: “Het kan er al eens luid aan toe gaan, maar écht ruzie maken we niet”

  Branko Hoste (31) en zijn zus Bodien Hoste (29) openen in Eeklo het nieuwe restaurant ‘Chef & Zus’. De naam doet het al vermoeden: hij staat achter de potten en zij in de zaal. Ook mama Ilse Smets staat in de keuken, en brengt zo de ervaring van een lange horecageschiedenis in Eeklo mee. “Horeca is ons met de paplepel ingegeven, maar nu hebben wij de leiding”, klinkt het.
 1. Zo VeloVeilig is Lievegem: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  lievegem

  Zo VeloVeilig is Lievegem: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Lievegem hebben 86 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.