Burrata
Volledig scherm
PREMIUM
Burrata © Arne Blomme

RESTOTIP. Fou du Goût: “Smaakbom in huiselijke sfeer”

LovendegemAls we de Romeinen mogen geloven is de naam een voorteken. In die wetenschap zitten we bij Fou du Goût aan het goede adres. De zon inspireerde chef Thomas Cocquyt tot een nieuw menu met de lente in een hoofdrol. Onze smaakpapillen waren alvast klaar om overdonderd te worden. Meer restotips uit het Meetjesland vind je hier.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Tibetaanse Ciren (38) opent sushirestaurant in Molenstraat: “Waarom geen eigen zaak beginnen als je toch twee keer per week sushi afhaalt?”
  PREMIUM
  Lovendegem

  Tibetaanse Ciren (38) opent sushi­restau­rant in Molen­straat: “Waarom geen eigen zaak beginnen als je toch twee keer per week sushi afhaalt?”

  Na afhaalrestaurant Nazo Sushi in de Waarschootse Stationsstraat telt Lievegem sinds kort een tweede sushizaken. Met Ten Sushi in de Molenstraat in Lovendegem hoopt Ciren Wengmu (38) haar passie voor de Japanse specialiteit over te brengen. “Voordien reed ik soms twee keer per week naar Brussel of Gent om er sushi af te halen. Waarom dan geen eigen zaak beginnen?”