Moelleux.
Volledig scherm
PREMIUM
Moelleux. © Arne Blomme

RESTOTIP. De Flandrien: Heerlijk tafelen in geboortehuis van ex-Tourwinnaar

LovendegemMet een heroïsche Parijs-Roubaix in het achterhoofd trotseerden we deze week weer en wind om te gaan tafelen in de Flandrien in Lovendegem. Het restaurant heeft met Brian Vermeersch sinds enkele maanden een nieuwe chef aan het roer. Wij waren alvast benieuwd naar de kookkunsten van de pas aangetrokken kopman. Lees al onze restotips hier.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Binnenspeeltuin Kids Adventure moet dicht, maar moest dat op HLN lezen: “Alle begrip, maar niet voor de manier waarop”
  PREMIUM
  Deinze

  Binnen­speel­tuin Kids Adventure moet dicht, maar moest dat op HLN lezen: “Alle begrip, maar niet voor de manier waarop”

  Alles stond klaar voor een leuke speelnamiddag, met mondmaskers voor kinderen vanaf 6 jaar. Maar binnenspeeltuin Kids Adventure in Deinze vernam zaterdagvoormiddag dat de zaak alsnog gesloten moest blijven. “Wij hebben dat zelf op HLN moeten lezen, want niemand wist blijkbaar van iets. Zoiets kan toch niet?”, klinkt het daar. Momenteel is het onzekerheid troef.
 3. Wendy Van Wanten gaat als Iris naar ‘Het Huis’: “Wendy is leven in een fantasie, terwijl Iris zich liever verstopt”
  PREMIUM
  Aalter/Oostende

  Wendy Van Wanten gaat als Iris naar ‘Het Huis’: “Wendy is leven in een fantasie, terwijl Iris zich liever verstopt”

  Wendy Van Wanten (61) is dinsdagavond de centrale gast in ‘Het Huis’ op Een. Alhoewel het eigenlijk Iris Vandenkerckhove is die programmamaker Eric Goens beter wil leren kennen. Met een duik in haar kinderjaren in Oostende, de gouden jaren na de PinUp Club, en oprechte emoties laat Wendy zich zien van een kant die ze zelden openbaar maakt. “Wendy was voor mij een vlucht voor verborgen verdriet”, bekent La Van Wanten. Haar verhaal.