Rijvers Festival bereidt zich voor op de hitte. Zo kondigde woordvoerder Floris Benoit het schaduwplan aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Rijvers Festival bereidt zich voor op de hitte. Zo kondigde woordvoerder Floris Benoit het schaduwplan aan. © Rijvers Festival

REEKS RIJVERS. Rijvers Festival kondigt ‘schaduwplan’ aan om hitte te trotseren: “Extra tent, vernevelingsstraat en gratis zonnecrème”

ZomergemRijvers Festival belooft een tropische vierdaagse te worden met temperaturen die flirten met 35 graden Celcius. Verkoeling en bescherming zal dus meer dan nodig zijn. De organisatie werkte daarom een zogezegd ‘schaduwplan’ uit met onder meer vernevelaars, extra bomen en een speciale schaduwshelter. Lees alles over Rijvers Festival in ons dossier

  1. Nu Schepdaal rood kleurt, blikt Johan De Muynck (74) terug op zijn ‘roze feest’ in Waarschoot: “Evenepoel zal weinig van zijn feest kunnen genieten”
    PREMIUM
    Waarschoot

    Nu Schepdaal rood kleurt, blikt Johan De Muynck (74) terug op zijn ‘roze feest’ in Waarschoot: “Evenepoel zal weinig van zijn feest kunnen genieten”

    Johan De Muynck (74) uit Waarschoot (Lievegem) is zijn titel kwijt, en is niet langer de laatste Belg die een grote Ronde won. Na zijn winst in de Giro in 1978 schrijft Remco Evenepoel nu geschiedenis als winnaar van de Vuelta. Zoals Schepdaal nu rood kleurt, kleurde Waarschoot 44 jaar geleden helemaal roze. “Jammer dat Evenepoel daar zo weinig van zal kunnen genieten”, zegt Johan.