Foto genomen tijdens de eerste editie van Rijvers Festival in 2016.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto genomen tijdens de eerste editie van Rijvers Festival in 2016. © Arne Blomme

REEKS RIJVERS. Hoe Rijvers Festival zich in vijf edities ontpopte tot het snelst groeiende festival van Vlaanderen: “Urenlang naar Disney Channel gekeken om inspiratie op te doen”

ZomergemWat ooit begon met een gesprek op café, groeide uit tot een indrukwekkend vierdaags festival waar muziekliefhebbers op af komen. In slechts vijf edities groeide Rijvers Festival uit tot het grootste festival van het Meetjesland en overbrugde het de coronapauze door te blijven innoveren. “Hoewel de evenementensector op dat moment stillag, zijn wij nooit gestopt met werken en brainstormen.” Lees alles over Rijvers Festival in onze reeks.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Kelly verkiest bucketlist van haar ongeneeslijk zieke zonen (15) boven peperduur medicijn: “Liever hun dromen realiseren dan het onvermijdelijke uit te stellen”
  PREMIUM
  EEKLO

  Kelly verkiest bucketlist van haar ongenees­lijk zieke zonen (15) boven peperduur medicijn: “Liever hun dromen realiseren dan het onvermijde­lij­ke uit te stellen”

  Wat zou je doen als je kinderen nog 10 jaar te leven hebben? Het is de tergende vraag waar mama Kelly dagelijks mee worstelt. Zo lijden haar tweelingzonen Jenko en Ieben aan de zeldzame en ongeneeslijke ziekte TTR-FAP die hun organen geleidelijk aan beschadigt. “Het medicijn kost 330.000 euro per jaar en werkt alleen afremmend. Dan maak ik liever met hen die wereldreis nu dat nog kan."
 3. Ereburgemeester Luc Lampaert (66) van Zomergem blikt terug en kijkt vooruit: “Een tip voor de nieuwe burgemeester? Ga op café en trek naar elke kermis!”
  PREMIUM
  Lievegem

  Ereburge­mees­ter Luc Lampaert (66) van Zomergem blikt terug en kijkt vooruit: “Een tip voor de nieuwe burgemees­ter? Ga op café en trek naar elke kermis!”

  Lievegem heeft de overgang naar nieuwe burgemeester Kim Martens (CD&V) geruisloos verteerd. Tony Vermeire is zijn nieuwe leven ver van de politiek gestart. Maar hoe zou het zijn met ereburgemeester Luc Lampaert (66) uit Zomergem, de politieke vader van Vermeire? “Noem mij eerder een schoonvader. Want Tony en ik hebben een totaal verschillend karakter”, zegt Luc Lampaert. Wij gingen bij hem op de koffie.