Jeugdhuis De Messink is een begrip in Zomergem.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdhuis De Messink is een begrip in Zomergem. © De Messink

Oud en jong willen samen De Messink kopen: “Wie heeft hier niet zijn eerste pint gedronken of eerste lief gekust? Dit jeugdhuis mag niet verdwijnen”

ZomergemVerschillende generaties in Zomergem slaan de handen in mekaar om jeugdhuis De Messink te kopen. Het gebouw in het smalle ‘schoolstraatje’ aan de Dreef wordt verkocht, en de huidige gebruikers krijgen de eerste kans. Maar daar is geld voor nodig. Met leuke acties gaan ‘De Messink Veteranen’ nu op zoek naar minstens 80.000 euro. “Wie heeft daar zijn eerste liefje niet gekust? De Messink mag niet verdwijnen”, klinkt het.

 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. “Mijn prins op het witte paard, die voor ons zoontje en mezelf een prachtig huis bouwde”: aangrijpend afscheid van verongelukte aannemer Stefaan (32)
  PREMIUM
  Lievegem/Eeklo

  “Mijn prins op het witte paard, die voor ons zoontje en mezelf een prachtig huis bouwde”: aangrij­pend afscheid van verongeluk­te aannemer Stefaan (32)

  Van Stefaan Boelens, de 32-jarige aannemer uit Zomergem die vorige week verongelukte in Eeklo, hebben familie, vrienden en kennissen donderdag afscheid genomen. “Stefaan had een groot en warm hart. Hij was het cement tussen veel mensen”, vertelde zijn papa Geert. De pakkendste woorden kwamen van zijn echtgenote Anouschka, met wie Stefaan een zoontje had.