Schepen Gerrit Van Brabandt (links) met zijn opvolger Vincent Laroy (rechts) aan de Lieve.
Volledig scherm
Schepen Gerrit Van Brabandt (links) met zijn opvolger Vincent Laroy (rechts) aan de Lieve. © Arne Blomme

Open Vld Lievegem zwaait ex-schepen Van Brabandt uit op nieuwjaarsreceptie

Open Vld organiseert op zondag 19 maart een lentereceptie. Daar zal men ook het afscheid vieren van gewezen schepen Gerrit Van Brabandt die zich 30 jaar inzette voor de partij.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. “Alles duurzaam, van het ijs tot het koekje bij de koffie”: oud-minister Jef Tavernier (71) opent ijssalon met een verhaal
  PREMIUM

  “Alles duurzaam, van het ijs tot het koekje bij de koffie”: oud-minister Jef Tavernier (71) opent ijssalon met een verhaal

  Aalter krijgt er een nieuw ijssalon bij. Wijs IJs opent de deuren in de Stationsstraat 2, het pand waar vroeger het ijssalon Fstvl zat. Oud-minister Jef Tavernier en zijn vrouw Rita Brauwers gaan voor lekker, en vooral duurzaam: met ijs van de lokale boer, koffie uit Honduras, koekjes die gemaakt zijn door jongeren met een beperking en jonge senioren achter de toog. Wij gingen proeven.
  Aalter