Het Leen in Lievegem staat vol met inheemse boomsoorten.
Volledig scherm
Het Leen in Lievegem staat vol met inheemse boomsoorten. © Damon De Backer

Op tocht doorheen Het Leen in Lievegem: een boswandeling voor jong en oud

LievegemZin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Deze week staan er herfstroutes op het programma. Ook al is het wat regenachtig en donker buiten, deze routes behouden hun charme. In Oost-Vlaanderen kan je een leuke wandeling met het gezin maken in domein Het Leen in Lievegem.

  1. Tientallen inbraken pleegde hij in Vlaanderen, tot hij op heterdaad betrapt werd: “Hij had een boekje met 145 adressen op zak”
    PREMIUM
    Deinze/Gistel/Ichtegem

    Tientallen inbraken pleegde hij in Vlaanderen, tot hij op heterdaad betrapt werd: “Hij had een boekje met 145 adressen op zak”

    Fors geweld, veel schade en een kleine buit. Dat was de rode draad bij de tientallen diefstallen die S.D.C. (38) uit Torhout pleegde. Ontredderd door de dood van zijn vader en gebukt gaand onder een drugsverslaving zocht S. manieren om snel aan geld te geraken. Maar hij had één principe: “Ik zou nooit inbreken in een woning, enkel in openbare gebouwen.” Hij werd uiteindelijk op heterdaad betrapt in een school in Deinze.