De nieuwe troostplek in Oostwinkel.
Volledig scherm
De nieuwe troostplek in Oostwinkel. © Tony Vermeire

Nieuw troostplekje geopend in Oostwinkel

OostwinkelNa Ronsele, Vinderhoute, Waarschoot en Zomergem komt er ook een troostplekje in Oostwinkel. Dat is een groen, toegankelijk stekje waar mensen elkaar kunnen vinden in troost. 

 1. Kokorico danst zaterdag met mondmaskers, afterworkparty ‘Work Hard’ vrijdag afgelast: “Nieuwe regels zijn onmogelijke opdracht”
  PREMIUM

  Kokorico danst zaterdag met mondmas­kers, afterwork­par­ty ‘Work Hard’ vrijdag afgelast: “Nieuwe regels zijn onmogelij­ke opdracht”

  Discotheek Kokorico in Zomergem (Lievegem) opent zaterdag de deuren, en laat de klanten noodgedwongen met mondmasker dansen. Nu nog een systeem met sneltesten uitrollen, is praktisch onhaalbaar. De uitverkochte afterworkparty ‘Work Hard’ van vrijdagavond wordt afgelast. “Blijkbaar heeft het vaccin plots geen betekenis meer. Heel bizar”, klinkt het in de Kokorico. Hun verhaal.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.