De Lidar stond afgelopen week in de Drongense Steenweg in Lievegem
Volledig scherm
De Lidar stond afgelopen week in de Drongense Steenweg in Lievegem © Politie Deinze-Zulte-Lievegem

Minder dan 1 procent van de bestuurders reed te snel in de Drongense Steenweg in Lievegem

LievegemAfgelopen week stond de Lidar opgesteld in de Drongense Steenweg in Lievegem, waar de snelheid beperkt is tot 50 kilometer per uur. Slechts 119 bestuurders begingen een overtreding.

 1. ‘Naakte reus’ Medar trekt naar Ronde van Frankrijk: “Opblaasversie en met een schortje, dat is veiliger!”
  PREMIUM
  Eeklo

  ‘Naakte reus’ Medar trekt naar Ronde van Frankrijk: “Opblaas­ver­sie en met een schortje, dat is veiliger!”

  De ‘naakte reus’ Medar uit Eeklo trekt vanaf maandag naar de Ronde van Frankrijk. Keukenbouwer Michiel Steenbeke van Adrem Keukens wil zijn attractie zoveel mogelijk langs het parcours laten zien. Eigenlijk wou hij met de echte reus op pad, maar met het gevaarte van twee ton lukt dat niet. Daarom werd een levensgrote opblaasversie gemaakt. Ontdek hier ‘Le départ de Medar’.
 2. Minister Diependaele en schepen Souguir over het Gravensteen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelijker”
  PREMIUM
  Gent

  Minister Diependae­le en schepen Souguir over het Graven­steen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelij­ker”

  Twee jaar lang al wordt er in Gent gebakkeleid over het Gravensteen, en hoe we dat toegankelijk moeten maken. Actiegroepen protesteren tegen elk voorstel, maar veel alternatieven voor het geplande paviljoen en de lifttoren naast de donjon zijn er niet. Minister Diependaele probeerde de partijen in Gent op één lijn te krijgen, schepen Souguir zette een inspraakronde op poten, maar het oorspronkelijk plan blijft behouden. Kon dat hele proces nu echt niet anders?