Hier werd het lichaam aangetroffen en uit het water gehaald.
Volledig scherm
Hier werd het lichaam aangetroffen en uit het water gehaald. © Wouter Spillebeen

Man die uit ringvaart gehaald werd met geweld omgekomen

Een 40-jarige Albanese man van wie het lichaam vorige week maandag uit de ringvaart gehaald werd in het Oost-Vlaamse Vinderhoute, een deelgemeente van Lievegem, is met geweld om het leven gekomen. Daar zijn aanwijzingen voor, zegt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

 1. Oud-chirurg Patrick Verlende bouwt schaalmodel van stukje Gent in 1641: “Zicht op de schietstand van de Sint-Jorisgilde, van de Cour Saint-Georges tot aan de Lakenhalle”
  PREMIUM
  Gent/Sleidinge

  Oud-chi­rurg Patrick Verlende bouwt schaalmo­del van stukje Gent in 1641: “Zicht op de schiet­stand van de Sint-Jorisgilde, van de Cour Saint-Georges tot aan de Lakenhalle”

  Het fijne handwerk heeft Patrick Verlende (67) altijd al in de vingers gehad. Drie jaar terug stopte hij als plastisch chirurg. Nu snijdt hij al bijna twee jaar in hout, om een realistische maquette van Gent te maken, zoals de stad eruit zag in 1641. “Niet zomaar Gent, maar heel specifiek de toenmalige locatie van de Sint-Jorisgilde, waar ik deel van uitmaak”, zegt hij. Onder meer te zien: de Belforttoren en café Den Turk.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"