De ravage in Pepinster blijft indrukwekkend om zien.
Volledig scherm
De ravage in Pepinster blijft indrukwekkend om zien. © Joel Hoylaerts / Photo News

Lievegemnaren bundelen alle hulp voor waterramp op ‘Lievegem Helpt’

LievegemDe inwoners van Lievegem die zich willen inzetten voor de heropbouw na de overstromingen, bundelen zich nu in een nieuwe Facebookgroep.

 1. Terug naar school in het Meetjesland na corona: “We zetten nu CO2-meters in om de waarden in de lokalen op te volgen”
  PREMIUM
  Deinze

  Terug naar school in het Meetjes­land na corona: “We zetten nu CO2-me­ters in om de waarden in de lokalen op te volgen”

  Woensdag trekken tienduizenden kleuters, lagereschoolkinderen, scholieren en honderden leerkrachten weer naar school. Zonder mondmaskerplicht tijdens het lesgeven en met een hoge vaccinatiegraad bij de leerkrachten hoopt men op een schooljaar als vanouds. Wij praatten met enkele directeurs uit het Meetjesland over lesgeven in het ‘nieuwe normaal’.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Nog één maand voor start Kaaifeesten: “Hopen op versoepelingen, anders wordt het vedettenparade met Covid Safe Ticket”
  PREMIUM
  Eeklo

  Nog één maand voor start Kaaifees­ten: “Hopen op versoepe­lin­gen, anders wordt het vedettenpa­ra­de met Covid Safe Ticket”

  Nog een maand en dan viert Eeklo de Kaaifeesten. Het eerste weekend van oktober moeten duizenden mensen naar de rommelmarkt komen, en honderden mensen meezingen met Willy Sommers en co. Maar wat worden de regels? “Hopelijk komen er nog versoepelingen, want nu mogen er vanaf oktober nog maar maximum 500 mensen in onze tent. En dat gaat niet bij ons”, zegt Dirk Mussche.