Illustratie: Sinterklaas.
Volledig scherm
Illustratie: Sinterklaas. © Bart Kerckhoven

Lievegem schrapt Sinterklaasfeest, maar Postpieten zorgen voor alternatief

LievegemLievegem schrapt dit jaar de traditionele intocht van Sinterklaas. Enkele Postpieten zorgen in de gemeente voor een alternatief.

 1. Ellenlange rijen en volgeladen karren tijdens totale uitverkoop ‘Kleine Delhaize’: “Een rekening boven de 500 euro? Geen uitzondering, vandaag”
  PREMIUM
  Eeklo

  Ellenlange rijen en volgeladen karren tijdens totale uitverkoop ‘Kleine Delhaize’: “Een rekening boven de 500 euro? Geen uitzonde­ring, vandaag”

  50 procent korting op een product is altijd verleidelijk. Maar wanneer het volledige assortiment van een winkel zo is afgeprijsd, wordt het pas echt interessant. Zo hield de ‘kleine’ Delhaize in de Stationsstraat in Eeklo zaterdag een totale uitverkoop nadat ze eerder het faillissement hadden aangekondigd. Dat leidde tot ellenlange rijen, volgeladen laden karren en extreem hamstergedrag. “Ik zag al een dame met een volledige kar Red Bull naar buiten lopen.”
 2. Maria-Lichtmis in het Meetjesland en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoeken
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  Ma­ria-Licht­mis in het Meetjes­land en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoe­ken

  Op twee februari vieren we Maria-Lichtmis, in oorsprong een Christelijk feest, maar tegenwoordig vooral bekend als hét pannenkoekenfestijn van het jaar. Weet jij al waar je gaat smullen? Van Hoeveterras De Vliethoeve in Assenede tot Jadeau in Lievegem: wij zochten voor jou zeven zaken uit in het Meetjesland en Deinze waar je terechtkan voor overheerlijke pannenkoeken.
 3. Bijna 7.000 euro boete, alcoholslot en maandenlang rijverbod voor vrouw die reed onder invloed van alcohol en medicatie
  Aalter/Deinze/Kruishoutem

  Bijna 7.000 euro boete, alcohol­slot en maanden­lang rijverbod voor vrouw die reed onder invloed van alcohol en medicatie

  Alcohol en autorijden is nooit een goede combinatie en al zeker niet als daar nog eens kalmeermedicatie bij komt kijken. Dat mocht een vrouw uit Kruishoutem ondervinden nadat onder invloed maar liefst vier keer in aanraking kwam met de politie in Aalter en Deinze. De vrouw kreeg een ellenlang rijverbod en een meer dan fikse boete van de politierechter. “Met alcohol verdoofde ik de pijn van mijn gastric bypass.”