Lievegem krijgt een Zomerschool.
Volledig scherm
Lievegem krijgt een Zomerschool. © Photo News

Lievegem krijgt voor het eerst Zomerschool: ook les van 6 tot 17 juli

Lievegem krijgt voor het eerst een Zomerschool. De gemeentelijke scholen op het Eeksken en in Vinderhoute gaan in juli even door.

 1. De favoriete afhaaladresjes van chef Davy van Bistro Julien: “Van knapperige Belgische frietjes tot Franse gastronomie”
  PREMIUM
  Meetjesland/Gent

  De favoriete afhaal­adres­jes van chef Davy van Bistro Julien: “Van knapperige Belgische frietjes tot Franse gastrono­mie”

  Chef Davy Devlieghere en gastvrouw Marie-Julie Haeck zetten nu ook in hun Bistro Julien in Lovendegem bij Lievegem alles op de afhaalgerechten. Maar in hun vrije tijd gaan ze ook graag voor een lekkere takeaway bij de collega’s. Maar wat zijn hun lievelingsadresjes? Wij gingen met Davy en Marie-Julie op stap, en belandden niet alleen in Lievegem, maar ook in Gent, Aalter, Maldegem en Drongen. Ga mee op culinaire trip en doe inspiratie op.
 2. Lievegem moet knopen doorhakken: “Drie volwaardige containerparken voor 26.000 inwoners is niet realistisch”
  PREMIUM
  Lievegem

  Lievegem moet knopen doorhakken: “Drie volwaardi­ge container­par­ken voor 26.000 inwoners is niet realis­tisch”

  Lievegem moet knopen doorhakken over de toekomst van de containerparken. Zomergem en Lovendegem lijken een zekerheid, maar krijgt Waarschoot wel het nieuwe containerpark zoals beloofd? N-VA twijfelt en vraagt na twee jaar bestuur duidelijkheid. “Drie volwaardige containerparken is veel voor een gemeente als Lievegem. Maar dat er in Waarschoot iets moet komen, staat vast”, klinkt het bij het bestuur.
 3. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'