Papa Marnik, mama Kelly en de kleine Finn. “Zo’n lange rit is voor geen enkel kind normaal en al zeker niet voor kinderen die speciale zorg nodig hebben”
Volledig scherm
PREMIUM
Papa Marnik, mama Kelly en de kleine Finn. “Zo’n lange rit is voor geen enkel kind normaal en al zeker niet voor kinderen die speciale zorg nodig hebben” © Arne Blomme

Jongen (3) met autisme zit vijf uur op de schoolbus: “Wat hebben we aan gratis vervoer als het een martelgang is?”

WaarschootFinn (3) uit Waarschoot, een jongetje dat aan autisme lijdt, moet dagelijks uren op de bus zitten om op zijn schooltje voor buitengewoon onderwijs in Drongen te geraken. Door een tekort aan bussen moet de schoolbus een veel langer traject afwerken, waardoor Finn overstuur en uitgeput thuiskomt. “Dit is geen leven voor hem en voor ons”, vertelt zijn vader Marnik, die De Lijn als schuldige aanwijst.

  1. Dit zijn de plannen in Eeklo: van parkeervrije Markt, over mooie middenberm, tot een fusie
    PREMIUM
    Eeklo

    Dit zijn de plannen in Eeklo: van parkeer­vrije Markt, over mooie middenberm, tot een fusie

    De nieuwe beleidsploeg van Eeklo laat voor het eerst in haar kaarten kijken, en lanceert een beleidsnota over wat ze de komende drie jaar wil doen. In een bundel van 23 pagina’s staan de projecten tot 2024: de verbouwing van Cultuurcentrum De Herbakker, renovatie van het voetbalstadion, tot het aanpakken van de leegstand. En dat zonder de belastingen te verhogen. Wij pikken er de opvallendste projecten uit.