Papa Marnik, mama Kelly en de kleine Finn. “Zo’n lange rit is voor geen enkel kind normaal en al zeker niet voor kinderen die speciale zorg nodig hebben”
Volledig scherm
PREMIUM
Papa Marnik, mama Kelly en de kleine Finn. “Zo’n lange rit is voor geen enkel kind normaal en al zeker niet voor kinderen die speciale zorg nodig hebben” © Arne Blomme

Jongen (3) met autisme zit vijf uur op de schoolbus: “Wat hebben we aan gratis vervoer als het een martelgang is?”

WaarschootFinn (3) uit Waarschoot, een jongetje dat aan autisme lijdt, moet dagelijks uren op de bus zitten om op zijn schooltje voor buitengewoon onderwijs in Drongen te geraken. Door een tekort aan bussen moet de schoolbus een veel langer traject afwerken, waardoor Finn overstuur en uitgeput thuiskomt. “Dit is geen leven voor hem en voor ons”, vertelt zijn vader Marnik, die De Lijn als schuldige aanwijst.

 1. Na Eeklo en Zelzate nu ook fusiekoorts in Assenede: “Wij zijn een gegeerde bruid in heel het Meetjesland”
  PREMIUM
  Assenede/Meetjesland

  Na Eeklo en Zelzate nu ook fusie­koorts in Assenede: “Wij zijn een gegeerde bruid in heel het Meetjes­land”

  Na Eeklo en Zelzate slaat de fusiekoorts nu ook toe in Assenede. De gemeenteraad moet goedkeuring geven om gesprekken op te starten en te ‘snuffelen’. Door haar geografische ligging midden in het Meetjesland, zijn er voor Assenede een pak mogelijkheden. “Wij willen zeker niets doen zonder onze inwoners hierin te horen”, zegt burgemeester Philippe De Coninck. Een stand van zaken.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.