Papa Marnik, mama Kelly en de kleine Finn. “Zo’n lange rit is voor geen enkel kind normaal en al zeker niet voor kinderen die speciale zorg nodig hebben”
Volledig scherm
PREMIUM
Papa Marnik, mama Kelly en de kleine Finn. “Zo’n lange rit is voor geen enkel kind normaal en al zeker niet voor kinderen die speciale zorg nodig hebben” © Arne Blomme

Jongen (3) met autisme zit vijf uur op de schoolbus: “Wat hebben we aan gratis vervoer als het een martelgang is?”

WaarschootFinn (3) uit Waarschoot, een jongetje dat aan autisme lijdt, moet dagelijks uren op de bus zitten om op zijn schooltje voor buitengewoon onderwijs in Drongen te geraken. Door een tekort aan bussen moet de schoolbus een veel langer traject afwerken, waardoor Finn overstuur en uitgeput thuiskomt. “Dit is geen leven voor hem en voor ons”, vertelt zijn vader Marnik, die De Lijn als schuldige aanwijst.

  1. Eenrichtingsverkeer Poelstraat blijft de gemoederen beroeren: “Er wordt niet naar ons geluisterd”
    PREMIUM
    Deinze

    Eenrich­tings­ver­keer Poelstraat blijft de gemoederen beroeren: “Er wordt niet naar ons geluisterd”

    Het buurtprotest van enkele bewoners van de negenstratenwijk - de wijk rond zaal Ter Wilgen - in Petegem-aan-de-Leie lijkt tot nu toe een slag in het water. De stad wil in de Poelstraat eenrichtingsverkeer invoeren, maar daar gaat niet iedereen mee akkoord. “Ondanks een petitie en enkele vergaderingen met wijkambassadeurs wijkt men niet af van de plannen. We hebben het gevoel dat er niet naar ons wordt geluisterd”, klinkt het.