Volledig scherm
© BELGA

Jeugdbeweging beschoten door boze boer tijdens tocht door maïsveld

Een groep van de jeugdbeweging KLJ uit Zomergem (Lievegem) is vorige week maandag beschoten door een misnoegde landbouwer tijdens een trektocht in het West-Vlaamse Heuvelland. De leden raakten niet gewond. “Hij wilde hen vooral schrik aanjagen.”

 1. Evergem wil tegen 2024 nieuw zwembad: “Meer zwembanen en pak meer openingsuren”
  PREMIUM
  Evergem

  Evergem wil tegen 2024 nieuw zwembad: “Meer zwembanen en pak meer openings­uren”

  Evergem wil in 2022 starten met de bouw van een nieuw zwembad op de site Hoge Wal in Ertvelde. In het voorjaar van 2024 moet je er de eerste baantjes kunnen trekken. Vandaag zijn er in het zwembad vier zwembanen, maar dat moeten er zes of zeven worden. En het nieuwe zwembad zal ook veel meer uren open zijn. De bouw en uitbating zal gebeuren door een private partner, die ook het personeel mee overneemt.
 2. Wij gingen op café in het Meetjesland, en zagen enkel ontgoochelde cafébazen: “Dit gaat de coronacijfers niet omlaag helpen, maar onze omzet wel”
  PREMIUM

  Wij gingen op café in het Meetjes­land, en zagen enkel ontgoochel­de cafébazen: “Dit gaat de coronacij­fers niet omlaag helpen, maar onze omzet wel”

  De cafébazen in het Meetjesland reageren ontgoocheld op het nieuws dat hun zaak vanaf vrijdag om 23 uur dicht moet. Zowat iedereen vreest dat deze regel in onze regio niets aan de coronacijfers zal veranderen. “Maar we zijn wel de mooiste uren kwijt, want tussen 23 uur en 1 uur ’s nachts werden de meeste pintjes verkocht”, klinkt het. Wij reden door het Meetjesland en gingen bij vijf ontgoochelde cafébazen om een pint.