Het mobiel energiehuis van Veneco.
Volledig scherm
Het mobiel energiehuis van Veneco. © rv

Inwoners Park Ter Daelmen en omliggende straten kunnen warmtescan woning gratis inkijken

ZomergemMet een mobiel loket maakte Veneco de afgelopen maanden een roadtrip door negentien Oost-Vlaamse gemeenten om gezinnen te informeren en te ondersteunen om hun woning energievriendelijk te renoveren. Bewoners van de Daalmstraat, Kleitstraat en Park Ter Daelmen kunnen hun warmtescan komen inkijken in de energiemobiel van 22 augustus tot 2 september.

 1. Onze weekendtips voor het Meetjesland en Deinze: van feesten op Vlaamse schlagers tot inspiratie voor je tuin en interieur
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Onze weekend­tips voor het Meetjes­land en Deinze: van feesten op Vlaamse schlagers tot inspiratie voor je tuin en interieur

  Op zoek naar leuke uitstapjes komend weekend in het Meetjesland en de streek rond Deinze? In Maldegem is het Oktoberfest, in Aalter belooft Margriet Hermans ‘lekker te blijven hangen’, en aan het Kasteel Ooidonk kan je naar een lifestylebeurs. Dit en nog andere tips zochten wij voor je uit voor het weekend van 24 en 25 september.
 2. 10 dingen die je moet weten over de Kaaifeesten: wie komt zingen? Waar kan ik parkeren? En wordt er ook na het weekend verder gefeest? “Nu enkel nog hopen op een droge zondag”
  PREMIUM
  Eeklo

  10 dingen die je moet weten over de Kaaifees­ten: wie komt zingen? Waar kan ik parkeren? En wordt er ook na het weekend verder gefeest? “Nu enkel nog hopen op een droge zondag”

  Eeklo telt af naar de 95ste editie van de Kaaifeesten. Van vrijdag 30 september tot en met maandag 3 oktober worden weer tienduizenden bezoekers verwacht. Met de rommelmarkt op zondag als absolute publiekstrekker. Wie komt zingen? Waar kan je parkeren? Hoe ziet de rommelmarkt er uit? En wat met de seniorenmiddag? Je leest hier alles wat je moet weten.
 1. Boterhoekhoeve schakelt gedeeltelijk over op hopteelt: “Eén ton hop oogsten, is niet slecht voor de eerste keer”
  PREMIUM
  Lovendegem

  Boterhoek­hoe­ve schakelt gedeelte­lijk over op hopteelt: “Eén ton hop oogsten, is niet slecht voor de eerste keer”

  Het stikstofakkoord en de hete zomers dwingen landbouwers om op zoek te gaan naar alternatieven. Zo teelden de landbouwers van de Boterhoekhoeve dit jaar voor het eerst hop. Hoewel het een van de belangrijkste ingrediënten is voor bier wordt het nog maar weinig verbouwd in de regio. “Hopplantjes hebben weinig nodig, wat de teelt erg opportuun maakt nu de zomers heter en heter worden.”
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.