Dominique Willems en Maarten Tack nemen de Scheve Zeven van Frederik Verhasselt over.
Volledig scherm
PREMIUM
Dominique Willems en Maarten Tack nemen de Scheve Zeven van Frederik Verhasselt over. © Arne Blomme

INTERVIEW. Dominique (42) en Maarten (23) nemen De Scheve Zeven over: “Zo’n icoon mag je niet verloren laten gaan”

ZomergemFrederik Verhasselt heeft een nieuwe uitbater voor zijn café-brasserie De Scheve Zeven op de Markt van Zomergem gevonden, of zeg maar uitbaters. Ondernemer Dominique Willems (42) en huidige barman Maarten Tack (23) nemen de zaak over. “Conceptueel gaan we zeker niet voor een totale ommezwaai, maar we moeten manieren vinden om mensen te blijven lokken.”

 1. Het Gent en Waasland van sportanker Stijn Vlaeminck, van authentieke kroegen tot varen op de Leie. “Ik zwerf de wereld rond, maar ik zou nergens anders willen wonen dan in Gent”
  PREMIUM
  Gent/Waasland

  Het Gent en Waasland van sportanker Stijn Vlaeminck, van authentie­ke kroegen tot varen op de Leie. “Ik zwerf de wereld rond, maar ik zou nergens anders willen wonen dan in Gent”

  Sportjournalist Stijn Vlaeminck groeide op in Lokeren en woont intussen al meer dan de helft van zijn leven in Gent. Waar kunnen we hem vinden als hij geen verslag uitbrengt van een wielerklassieker of de sport in het VTM Nieuws presenteert? Stijn deelt voor ons zijn favoriete horecazaken, fietsroutes, shopadressen en natuurplekjes.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Hoe zit het met de bouw van het gemeentehuis in Lovendegem? En wanneer gaat het mobiliteitsplan in?
  PREMIUM
  lievegem

  BELOOFD IS BELOOFD. Hoe zit het met de bouw van het gemeente­huis in Lovendegem? En wanneer gaat het mobili­teits­plan in?

  De bestuursperiode van uw gemeente is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Lievegem. De nieuwe fusiegemeente verenigde in 2019 de dorpen Zomergem, Lovendegem en Waarschoot. Kreeg het landelijke Lievegem hierdoor meer slagkracht omsneller dingen te realiseren of leidde de eenmaking tot interne strubbelingen binnen het beleid? Hoe zit het met de uitbouw van de sportinfrastructuur, de recyclageparken en de uitrol van het mobiliteitsplan?