Gedeputeerde An Vervliet omringd door de mensen van de winnende erfgoedgemeenschap Waarschootstof
Volledig scherm
Gedeputeerde An Vervliet omringd door de mensen van de winnende erfgoedgemeenschap Waarschootstof © Provincie Oost-Vlaanderen

Gevelbordje huldigt voortaan Waarschootstof als winnaar Provinciale Erfgoedprijs 2020

WaarschootDe Provincie Oost-Vlaanderen heeft een gevelbordje onthuld aan de voormalige textielfabriek S.A.W. in Waarschoot. Het bordje zet ‘Waarschootstof’ in de kijker als winnaar van de Provinciale Erfgoedprijs 2020.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.