De drie schepenen bevoegd voor vrije tijd in Lievegem: Jeroen Van Acker, Kim Martens en Caroline Fredrick.
Volledig scherm
De drie schepenen bevoegd voor vrije tijd in Lievegem: Jeroen Van Acker, Kim Martens en Caroline Fredrick. © JSA

Gemeente voorziet huurcompensatie voor socio-culturele verenigingen

LievegemOm socio-culturele verenigingen bij hun heropstart een duwtje in de rug te geven, voorziet het gemeentebestuur extra ondersteunende maatregelen. Wie in Lievegem een niet-gemeentelijke zaal huurt voor de organisatie van activiteiten of evenementen krijgt voortaan een deeltje terugbetaald. 

 1. Nieuwe ontsluitingsweg voor bussen tussen N43 en station: “We halen busverkeer weg uit het stadscentrum”
  Deinze

  Nieuwe ontslui­tings­weg voor bussen tussen N43 en station: “We halen busverkeer weg uit het stadscen­trum”

  De stad Deinze wil volgend jaar een nieuwe ontsluitingsweg voor bussen voorzien tussen de Gentsesteenweg (N43) en het station. Hiervoor neemt het stadsbestuur een reservatiestrook van 20 meter breed in erfpacht op de site Pericles, waar in de toekomst woningen en handelszaken komen. “Met deze nieuwe weg halen we 85 bussen weg van de Knok, wat de doorstroming zal verbeteren”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.