Yannick De Vrieze en Dominique Willems, voor het kantoor van Solvas, met de teaser-borden die de voorbije dagen in Lievegem verschenen.
Volledig scherm
Yannick De Vrieze en Dominique Willems, voor het kantoor van Solvas, met de teaser-borden die de voorbije dagen in Lievegem verschenen. © Joeri Seymortier

Fusie tussen buren, Solvas neemt Pattyn over: “Grootste fusie sinds jaren in Meetjesland”

Zakenkantoor Solvas uit Zomergem en Aalter neemt concurrent Pattyn uit de Dreef in Zomergem over. De twee kantoren liggen in Zomergem op amper 500 meter van mekaar en smelten nu samen. Dominique Willems van Solvas is hiermee aan zijn zesde overname toe, en heeft nu 51 medewerkers. Yannick De Vrieze, de CEO van Pattyn, wordt mede-eigenaar van Solvas. Zijn zeven medewerkers komen mee over.

 1. Evergem wil tegen 2024 nieuw zwembad: “Meer zwembanen en pak meer openingsuren”
  PREMIUM
  Evergem

  Evergem wil tegen 2024 nieuw zwembad: “Meer zwembanen en pak meer openings­uren”

  Evergem wil in 2022 starten met de bouw van een nieuw zwembad op de site Hoge Wal in Ertvelde. In het voorjaar van 2024 moet je er de eerste baantjes kunnen trekken. Vandaag zijn er in het zwembad vier zwembanen, maar dat moeten er zes of zeven worden. En het nieuwe zwembad zal ook veel meer uren open zijn. De bouw en uitbating zal gebeuren door een private partner, die ook het personeel mee overneemt.
 2. De Crem spreekt voor het eerst als burgemeester: “Of ik nu burgemeester blijf tot 2024? Ik zie niet in waarom niet”
  PREMIUM

  De Crem spreekt voor het eerst als burgemees­ter: “Of ik nu burgemees­ter blijf tot 2024? Ik zie niet in waarom niet”

  Pieter De Crem (58) is twaalf dagen minister af en spreekt nu voor het eerst over zijn toekomst in Aalter. Hij wordt opnieuw burgemeester en zal dat ook met volle goesting doen. Of hij daarnaast nog dingen in of naast de politiek zal doen, blijft een raadsel. “Ik ben bijna dertien jaar minister en staatssecretaris geweest. Maar ook in Aalter ligt er veel werk op de plank en dat wil ik graag samen met ons sterk team aanpakken.” Tijd voor een goed gesprek.