Fran De Vos en Peter Boone.
Volledig scherm
Fran De Vos en Peter Boone. © RV

Fran Devos zaterdag te gast in De Taalstaat op Nederlandse radio: “Daar heerst een heel andere cultuur”

ZomergemFrans De Vos uit Zomergem mag op zaterdag 8 mei optreden in het programma De Taalstaat op de Nederlandse nationale radio NPO Radio 1.

 1. Patricia De Waele werd 20 jaar geleden eerste vrouwelijke burgemeester in het Meetjesland: “Met een man die fouten maakt wordt gelachen, een vrouw is meteen onbekwaam”
  PREMIUM
  Evergem

  Patricia De Waele werd 20 jaar geleden eerste vrouwelij­ke burgemees­ter in het Meetjes­land: “Met een man die fouten maakt wordt gelachen, een vrouw is meteen onbekwaam”

  Precies twintig jaar geleden is het dat Patricia De Waele (61) de eerste vrouwelijke burgemeester van het Meetjesland werd. Wijlen Paul Van Grembergen werd minister, en Patricia De Waele kon hem in Evergem vervangen als burgemeester. “In het begin zag niemand mij staan. Want ik was een vrouw. Die zou toch niets te zeggen hebben? Er is veel veranderd, maar we zijn er nog niet”, zegt Patricia De Waele. Nu 20 jaar later. Tijd voor een goede babbel.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. Arvid De Muynck (39) is ‘leraar van het jaar 2021’: “Hij heeft ons door de helse coronaperiode gesleurd”
  PREMIUM
  Eeklo/Kaprijke

  Arvid De Muynck (39) is ‘leraar van het jaar 2021’: “Hij heeft ons door de helse coronaperi­o­de gesleurd”

  Arvid De Muynck (39) uit Kaprijke is door het tijdschrift Klasse uitgeroepen tot ‘leraar van het jaar 2021’. ‘Meneer De Muynck’ geeft Nederlands en Engels in de derde graad van het middelbaar in College ten Doorn in Eeklo. Hij was de man die zijn leerlingen door de coronahel gesleurd heeft. “Ook al viel dat afstandsonderwijs me zo zwaar dat ik zelf heel even aan een andere job gedacht heb”, geeft de man toe. Dit is zijn verhaal.