Onze woonexpert Björn Cocquyt (rechts) kijkt binnen in het huis van Muriel (44), Louis (48) en hun dochters Mien (12) en Gitte (15).
Volledig scherm
PREMIUM
Onze woonexpert Björn Cocquyt (rechts) kijkt binnen in het huis van Muriel (44), Louis (48) en hun dochters Mien (12) en Gitte (15). © Grégoire De Poorter

Dit idyllische tweede verblijf was vroeger... een koeienstal: “Het liefst recupereren we materialen”

Deze zomer kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt elke week binnen in een bijzonder tweede verblijf. Met alle brocante- en kringwinkelvondsten en de materialen die ze jarenlang verzamelden, hadden Muriel en Louis alles bij de hand om van de schuur in hun tuin een unieke vakantiewoning te maken.

 1. Hoe kan je je tweede verblijf best verhuren? "Vrienden verwachten vaak een vriendenprijs, dat kan niet de bedoeling zijn"
  PREMIUM

  Hoe kan je je tweede verblijf best verhuren? "Vrienden verwachten vaak een vrienden­prijs, dat kan niet de bedoeling zijn"

  Wie investeert in een tweede verblijf op een idyllisch oord vangt twee vliegen in één klap. Je koopt niet alleen een plek waar je graag je vakanties doorbrengt, maar je investeert ook je spaarcenten die niet veel opbrengen op een spaarrekening. Om de investering nog rendabeler te maken, kan je je tweede verblijf verhuren. Maar hoe pak je dat aan? Met welke lokale regels moet je rekening houden? En is het verstandig om enkel aan familie te verhuren? Onze geldexpert Pascal Paepen legt uit hoe je de verhuur van je tweede verblijf het best aanpakt.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.