Een foto tijdens een digitaal praatcafé.
Volledig scherm
Een foto tijdens een digitaal praatcafé. © Ontmoetingscentrum Kerkelaere

Digitaal praatcafé erkend als ‘straf initiatief' door Vlaamse Ouderenraad

LievegemDe Vlaamse Ouderenraad heeft de Ouderenadviesraad Lievegem in de bloemetjes gezet. Zo loofde het ‘digitaal praatcafé' als een straf initiatief in de recentste editie van het magazine Actueel. 

 1. Verwarming lager, minder straatverlichting en koudere zwembaden: Lievegem neemt maatregelen om energiekosten te beperken
  PREMIUM
  Lievegem

  Verwarming lager, minder straatver­lich­ting en koudere zwembaden: Lievegem neemt maatrege­len om energiekos­ten te beperken

  De gemeente Lievegem neemt maatregelen om een hoofd te bieden aan de stijgende energieprijzen. Zo gaat wordt de straatverlichting ‘s nachts gedoofd, gaat de thermostaat in openbare gebouwen naar omlaag en zullen zwemmers in een iets kouder zwembad hun baantjes moeten trekken. Daarnaast wil Lievegem ook enkele kleinere acties op korte en op langere termijn uitvoeren.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.