Een delegatie van het schepencollege naast de bib van Zomergem. Op het grasgedeelte zou een uitbreiding mogelijk zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een delegatie van het schepencollege naast de bib van Zomergem. Op het grasgedeelte zou een uitbreiding mogelijk zijn. © Joeri Seymortier

De vijf grootste speerpunten voor het Lievegem van de toekomst: sporten in elk dorp, veilige schoolbuurten en betere wegen

LievegemCorona of niet, het meerjarenplan van de nieuwe fusiegemeente Lievegem oogt ambitieus. De komende maanden gaat fors geïnvesteerd worden om Zomergem, Waarschoot en Lovendegem klaar te maken voor de toekomst. Er gaat heel wat geld naar de sport in de drie dorpen, maar ook verkeersveiligheid en betere wegen zijn prioriteit. Samen goed voor ruim 60 miljoen euro. Wij duiken in het meerjarenplan, en vissen vijf grote dossiers naar boven.

 1. Chris De Wispelaere (73) halve eeuw actief in politiek: “Ik heb geen andere hobby’s, dus laat mij nog maar wat doen”
  PREMIUM
  Lievegem

  Chris De Wispelaere (73) halve eeuw actief in politiek: “Ik heb geen andere hobby’s, dus laat mij nog maar wat doen”

  Chris De Wispelaere, de oud-burgemeester van Lovendegem en huidig schepen in Lievegem, is precies 50 jaar actief in de politiek. In januari 1971 legde hij voor het eerst de eed af als gemeenteraadslid. Chris De Wispelaere is er ondertussen 73, maar aan stoppen wil hij niet denken. Daarvoor zit de politieke microbe te diep in zijn bloed. Op voorstel van partijgenoot Pieter De Crem wordt De Wispelaere nu ‘Officier in de Leopoldsorde’. Wij duiken met hem in een halve eeuw geschiedenis.
 2. Rijvers Festival durft stilaan in zomer te geloven: “Voluit voor volwaardig festival, desnoods met sneltesten”
  PREMIUM
  Lievegem

  Rijvers Festival durft stilaan in zomer te geloven: “Voluit voor volwaardig festival, desnoods met sneltesten”

  De organisatie van Rijvers Festival gelooft in de zomer, en is volop bezig om de komende editie voor te bereiden. Tachtig procent van de groepen is zelfs al geboekt, onder voorbehoud. “We houden rekening met elk scenario: een normaal festival, of desnoods eentje met sneltesten aan de ingang. Hoe dan ook: we voelen dat onze bezoekers nu meer dan ooit nood hebben aan een echte festivalbeleving”, klinkt het.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"