Een delegatie van het schepencollege naast de bib van Zomergem. Op het grasgedeelte zou een uitbreiding mogelijk zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een delegatie van het schepencollege naast de bib van Zomergem. Op het grasgedeelte zou een uitbreiding mogelijk zijn. © Joeri Seymortier

De vijf grootste speerpunten voor het Lievegem van de toekomst: sporten in elk dorp, veilige schoolbuurten en betere wegen

LievegemCorona of niet, het meerjarenplan van de nieuwe fusiegemeente Lievegem oogt ambitieus. De komende maanden gaat fors geïnvesteerd worden om Zomergem, Waarschoot en Lovendegem klaar te maken voor de toekomst. Er gaat heel wat geld naar de sport in de drie dorpen, maar ook verkeersveiligheid en betere wegen zijn prioriteit. Samen goed voor ruim 60 miljoen euro. Wij duiken in het meerjarenplan, en vissen vijf grote dossiers naar boven.

 1. Meer dan 6 uur wachten op de spuitjes, maar iedereen in Hof Ter Linden dolblij met de prik: “Laat het gewone leven nu maar snel terugkeren”
  PREMIUM
  Evergem

  Meer dan 6 uur wachten op de spuitjes, maar iedereen in Hof Ter Linden dolblij met de prik: “Laat het gewone leven nu maar snel terugkeren”

  De 145 bewoners van Residentie Hof Ter Linden in Evergem hebben zaterdag in de pilootweek allemaal hun coronavaccin gekregen. Maar daar was geduld voor nodig. Veel geduld. De vaccins zouden zaterdag eigenlijk tussen 8 en 9 uur geleverd worden, maar het was uiteindelijk 15.20 uur vooraleer het kleine doosje in Evergem geleverd werd. Clara Van Vooren (82) was dik een kwartier later de eerste bewoner die haar spuitje kreeg. “Dat we nu maar snel weer een beetje vrijer mogen zijn”, zegt Clara. Wij waren er de hele dag bij.
 2. Chris De Wispelaere (73) halve eeuw actief in politiek: “Ik heb geen andere hobby’s, dus laat mij nog maar wat doen”
  PREMIUM
  Lievegem

  Chris De Wispelaere (73) halve eeuw actief in politiek: “Ik heb geen andere hobby’s, dus laat mij nog maar wat doen”

  Chris De Wispelaere, de oud-burgemeester van Lovendegem en huidig schepen in Lievegem, is precies 50 jaar actief in de politiek. In januari 1971 legde hij voor het eerst de eed af als gemeenteraadslid. Chris De Wispelaere is er ondertussen 73, maar aan stoppen wil hij niet denken. Daarvoor zit de politieke microbe te diep in zijn bloed. Op voorstel van partijgenoot Pieter De Crem wordt De Wispelaere nu ‘Officier in de Leopoldsorde’. Wij duiken met hem in een halve eeuw geschiedenis.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'