Een delegatie van het schepencollege naast de bib van Zomergem. Op het grasgedeelte zou een uitbreiding eventueel mogelijk zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een delegatie van het schepencollege naast de bib van Zomergem. Op het grasgedeelte zou een uitbreiding eventueel mogelijk zijn. © Joeri Seymortier

Bib wordt omgebouwd tot nieuw Cultuurhuis (maar ook ontwijde kerken worden opengesteld)

ZomergemLievegem geeft de verenigingen van Zomergem een nieuwe stek in een Cultuurhuis. Dat komt in, op, of rond de huidige bibliotheek in Den Boer. De fusiegemeente heeft al een stek voor de verenigingen in Waarschoot met De Passage en De Kring, en bouwt in Lovendegem binnenkort een nieuw Administratief Cultureel Centrum (ACC). “Met de plannen in Zomergem wordt ook daar aan de nood voldaan”, klinkt het.

 1. Nooit geziene oproep aan 180.000 Meetjeslanders: “Het water staat ons aan de lippen. Volg de coronaregels nu strikter dan ooit!”
  Meetjesland

  Nooit geziene oproep aan 180.000 Meetjeslan­ders: “Het water staat ons aan de lippen. Volg de coronare­gels nu strikter dan ooit!”

  De gemeentebesturen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuisverpleegkundigen, huisartsen, de huisartsenwachtpost, scholen en de CLB’s uit het Meetjesland lanceren samen een open brief, waarin ze elke Meetjeslander oproepen om zich strikt aan de coronamaatregelen te houden. “Het water staat ons aan de lippen. Het is van levensbelang dat we nu samen een dam opwerpen tegen het coronavirus”, klinkt het.
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit