Burgemeester van Lievegem, Tony Vermeire.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Lievegem, Tony Vermeire. © Wannes Nimmegeers

BELOOFD IS BELOOFD. Hoe zit het met de bouw van het gemeentehuis in Lovendegem? En wanneer gaat het mobiliteitsplan in?

lievegemDe bestuursperiode van uw gemeente is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Lievegem. De nieuwe fusiegemeente verenigde in 2019 de dorpen Zomergem, Lovendegem en Waarschoot. Kreeg het landelijke Lievegem hierdoor meer slagkracht omsneller dingen te realiseren of leidde de eenmaking tot interne strubbelingen binnen het beleid? Hoe zit het met de uitbouw van de sportinfrastructuur, de recyclageparken en de uitrol van het mobiliteitsplan? 

 1. INTERVIEW. Dominique (42) en Maarten (23) nemen De Scheve Zeven over: “Zo’n icoon mag je niet verloren laten gaan”
  PREMIUM
  Zomergem

  INTERVIEW. Dominique (42) en Maarten (23) nemen De Scheve Zeven over: “Zo’n icoon mag je niet verloren laten gaan”

  Frederik Verhasselt heeft een nieuwe uitbater voor zijn café-brasserie De Scheve Zeven op de Markt van Zomergem gevonden, of zeg maar uitbaters. Ondernemer Dominique Willems (42) en huidige barman Maarten Tack (23) nemen de zaak over. “Conceptueel gaan we zeker niet voor een totale ommezwaai, maar we moeten manieren vinden om mensen te blijven lokken.”
 2. Fusiekoorts in Kaprijke en rest van Meetjesland? “Deze zomer kan alles in stroomversnelling geraken”
  PREMIUM
  Kaprijke/Meetjesland

  Fusie­koorts in Kaprijke en rest van Meetjes­land? “Deze zomer kan alles in stroomver­snel­ling geraken”

  Staat Kaprijke aan de vooravond van een gemeentefusie? De gemeenten Eeklo, Assenede, Sint-Laureins en Zelzate hebben alvast een studie rond het thema besteld, en in veel scenario’s speelt Kaprijke een cruciale rol. Tegen de zomer moeten de studieresultaten gekend zijn, en kan alles in een stroomversnelling komen. Oud-burgemeester Filip Gijssels wil alvast een burgerpanel rond het thema.