De school heeft nu ook een nieuwe turnzaal.
Volledig scherm
De school heeft nu ook een nieuwe turnzaal. © De Bron

Basisschool De Bron opent nieuwe lokalen na een jaar bouwen en verbouwen

LovendegemBasisschool De Bron in de Molendreef in Lovendegem (Lievegem) heeft het nieuwe bouwproject feestelijk geopend.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Schol! Jonge brouwerij Skøllmann brengt Meetjeslandse streekbieren op de markt: “Onze gerstenat is allesbehalve alledaags”
  PREMIUM
  Maldegem

  Schol! Jonge brouwerij Skøllmann brengt Meetjes­land­se streekbie­ren op de markt: “Onze gerstenat is allesbehal­ve alledaags”

  “We waren iets te enthousiast met de gastoevoer, met een steekvlam en mijn haar dat in brand stond als gevolg: Burning Skøll was een feit.” Het Meetjesland heeft er een streekbier bij, met roots in Maldegem. Burning Skøll van brouwerij Skøllmann is niet zomaar een blond bier of een tripel, maar een ‘spicy saison’ van 7 procent alcohol. Volgende maand wordt meteen al een tweede bier gelanceerd. Wij gingen op bezoek.