In deze woning in de Meirestraat werd een gerechtelijk onderzoek gevoerd.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze woning in de Meirestraat werd een gerechtelijk onderzoek gevoerd. © Didier Verbaere

Acht jaar cel voor 'pizzakoerier' die met hakmes op drugkompaan inwerkte: “Hij wist op het nippertje te ontsnappen via de dakgoot”

LievegemVier mannen zijn tot zware celstraffen veroordeeld voor een poging doodslag in Vinderhoute. De feiten situeren zich in het drugsmilieu. Na onvrede over de verdeling van de opbrengst van een wietplantage beslisten twee kompanen om het derde lid van hun bende een lesje te leren. Ze huurden twee mannen in en beraamden een sluw plan. Eén van hen zou zich vermommen als pizzakoerier, in de hoop dat het slachtoffer nietsvermoedend de deur zou openen en ze eenvoudig zijn woning konden binnendringen. Maar dat plan draaide anders uit.

  1. LEVENSVERHAAL. Olivier (42) sterft na noodlottige val van trap, maar beslissing ouders redt vier andere levens: “Iedereen zou moeten instemmen met orgaandonatie”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Olivier (42) sterft na noodlotti­ge val van trap, maar beslissing ouders redt vier andere levens: “Iedereen zou moeten instemmen met orgaandona­tie”

    Hij was een levensgenieter pur sang. Maar een noodlottige val van een trap maakte vroegtijdig een einde aan het leven van Olivier Steurbaut (42) uit Lievegem. “Het is onwezenlijk. Toen we hoorden dat hij zes uur onderaan die trap had gelegen met een lichaamstemperatuur van 33 graden, wisten we dat we hem kwijt waren”, getuigen zijn ouders, die 13 jaar geleden richting kust verhuisden. Frank en Claudine beslisten om de organen van hun zoon af te staan en doen nu een oproep. “Iedereen zou die beslissing moeten nemen. Hoe moeilijk het ook is.”
    Lievegem