Dirk Volckaert toont trots zijn trofee, voor de oude stad die hij in Lego bouwde.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Volckaert toont trots zijn trofee, voor de oude stad die hij in Lego bouwde. © RV

90.000 blokjes en 700 uren werk leveren formidabele Legostad op: “Zó groot dat ik er thuis al geen plaats meer voor heb”

Waarschoot“Niet de grootte van je werk, maar wel de details maken het verschil.” Dirk Volckaert (49) uit Waarschoot (Lievegem) is terecht reuzefier op middeleeuwse stad die hij in Lego gemaakt heeft. Tijdens de beurs ‘Bricks-and-More’ gaf hij tal van andere Europeanen het nakijken en won de trofee van beste standhouder. Maar waarom ‘speelt’ een volwassen man met blokjes? Wij gingen langs. 

 1. Joost (48) verhuurt zowat alles van Lego: “De Titanic bouwen met 9.000 blokjes? Zalig tijdverdrijf!”
  PREMIUM
  Aalter

  Joost (48) verhuurt zowat alles van Lego: “De Titanic bouwen met 9.000 blokjes? Zalig tijdver­drijf!”

  Joost Tack uit Aalter is 48 jaar, maar nog altijd dol op Lego. Hij heeft thuis meer dan 500 bouwdozen staan, met de 9.000 blokjes om de Titanic te bouwen als paradepaardje. Omdat nieuwe sets al snel 600 euro kosten en niet iedereen dat kan betalen, verhuurt hij ook zijn bouwsets. Van het kasteel van Harry Potter tot zowat alles uit Star Wars. Wij gingen op bezoek.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.