Een zwerm spreeuwen
Volledig scherm
Een zwerm spreeuwen © Filip Vanden Berghe

8.000 euro boete voor broers na illegaal vangen van spreeuwen

Lievegem / DammeTwee broers uit Lievegem zijn elk veroordeeld tot een boete van 8.000 euro voor het illegaal vangen van spreeuwen op een veld in Damme. De broers vroegen aan de landbouwer of ze op hun veld vogels mochten spotten, maar gingen plaats daarvan spreeuwen vangen. In hun diepvries vonden speurders 111 verpakte spreeuwen.

 1. Buurtbewoners ongerust over bouwplannen DVC Heilig Hart: “Bachte moet Bachte blijven. We willen niet dat onze wijk een instelling wordt”
  PREMIUM
  Bachte-Maria-Leerne

  Buurtbewo­ners ongerust over bouwplan­nen DVC Heilig Hart: “Bachte moet Bachte blijven. We willen niet dat onze wijk een instelling wordt”

  Het dienstverleningscentrum Heilig Hart heeft bouwplannen in Bachte-Maria-Leerne (Deinze). De zorgvoorziening voor kinderen en volwassenen met een beperking wil wooneenheden voor 60 kinderen en een stedelijke kinderopvang bouwen op de hoek van de Peperstraat en de Leernsesteenweg (N466). Ook met een leegstaand huis en een groot perceel grond in de Dulakkerweg heeft het DVC plannen. Maar dat is niet naar de zin van vele buurtbewoners.
 2. Van wintermarkt en kersthuisje tot WK-dorpen: 5 tips voor het weekend van 26 november in de regio Deinze-Meetjesland
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Van winter­markt en kersthuis­je tot WK-dor­pen: 5 tips voor het weekend van 26 november in de regio Dein­ze-Meetjes­land

  Op zoek naar leuke uitstapjes voor het weekend van 26 en 27 november in het Meetjesland en de streek rond Deinze? Dan heb je hieronder alvast een kleine selectie. Met de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Marokko is één van de WK-dorpen in de regio sowieso een leuke uitstap. Daarnaast kan je in Lotenhulle (Aalter) terecht op een wintermarkt en in Olsene kan je het mooiste kersthuisje van Vlaanderen bewonderen.
 3. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.