Olivier Verhaege in volle actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Olivier Verhaege in volle actie. © Verhaege

600 kilometer in zeven dagen? Ontsteking dwarsboomt loopdroom Olivier Verhaege (41): “Dan doe ik het traject maar op de fiets”

ZomergemOlivier Verhaege (41) uit Zomergem, deelgemeente van Lievegem, moet zijn loopuitdaging stoppen. Hij zou deze week 600 kilometer lopen, in amper zeven dagen tijd. Goed voor twee marathons per dag. Maar dinsdag viel hij uit met een onverklaarbare ontsteking op het onderbeen. “Ik zou dit doen voor het goede doel, en OverKop rekent op mij. Dus we doen het dan maar op de fiets”, klinkt het zwaar ontgoocheld.

 1. Maak kennis met nieuwe schepen Hilde Lampaert (N-VA): “Inzetten op imago en citymarketing, want daar is in Eeklo veel werk aan de winkel”
  PREMIUM
  Eeklo

  Maak kennis met nieuwe schepen Hilde Lampaert (N-VA): “Inzetten op imago en citymarke­ting, want daar is in Eeklo veel werk aan de winkel”

  Hilde Lampaert (56) mag op 4 oktober in Eeklo de eed afleggen, en wordt voor N-VA eerste schepen van de stad. Met de nieuwe bevoegdheid ‘imago en citymarketing’ moet ze Eeklo weer op de kaart zetten. En ook de lokale economie wil ze vooruit helpen: “Veel leegstand? Waarom zouden wij leuke winkelketens niet zelf contacteren, en warm maken om naar Eeklo te komen?” Maak kennis met de ambities van Hilde Lampaert.
 2. Motorrijder Patrick (63) bouwt indrukwekkend diorama rond Harley-Davidson: “Drie jaar en meer dan 3.000 uur aan gewerkt”
  PREMIUM
  Lovendegem

  Motorrij­der Patrick (63) bouwt indrukwek­kend diorama rond Har­ley-Davidson: “Drie jaar en meer dan 3.000 uur aan gewerkt”

  Patrick Van Laer (63) knutselde de afgelopen jaren een diorama in elkaar rond Harley-Davidson. Daar kroop heel wat research en precisiewerk in, om nog maar te zwijgen over de centen, maar het resultaat mag er zijn. “Zelfs de bladeren van de bomen heb ik speciaal geïmporteerd uit Singapore en vervolgens geconserveerd zodat ze niet bruin zouden worden. Over elk detail is nagedacht.”
 3. Timothy Allemeersch (SKDJ Lovendegem) na 3-3-gelijkspel bij Meetjesland: “Twee verloren punten, maar Lovendegem kan ver raken dit seizoen”
  voetbal tweede provinciale A

  Timothy Alle­meersch (SKDJ Lovendegem) na 3-3-gelijkspel bij Meetjes­land: “Twee verloren punten, maar Lovendegem kan ver raken dit seizoen”

  Leuke derby aan de Zandvleuge in Eeklo. Gekruid met zes doelpunten, netjes verdeeld tussen Meetjesland en de bezoekers uit Lovendegem. Twee spelers speelden zich in de kijker. Davit Hovsepyan prikte er twee tegen de touwen en nam de late gelijkmaker voor zijn rekening. Timothy Allemeersch leek eerder met twee doelpunten Lovendegem op weg te zetten naar winst. Bij die laatste was de ontgoocheling na de 3-3 dan ook groot.