Lidar in Lievegem.
Volledig scherm
Lidar in Lievegem. © rv

128 bestuurders reden afgelopen week te snel langs Korteboeken in Lievegem

LievegemAfgelopen week stond de superflitspaal, of Lidar, opgesteld langs Kortebroeken in Lievegem, een zone 50. In totaal werden er 12.065 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 128 te hard op het gaspedaal duwden.

 1. “Mijn prins op het witte paard, die voor ons zoontje en mezelf een prachtig huis bouwde”: aangrijpend afscheid van verongelukte aannemer Stefaan (32)
  PREMIUM
  Lievegem/Eeklo

  “Mijn prins op het witte paard, die voor ons zoontje en mezelf een prachtig huis bouwde”: aangrij­pend afscheid van verongeluk­te aannemer Stefaan (32)

  Van Stefaan Boelens, de 32-jarige aannemer uit Zomergem die vorige week verongelukte in Eeklo, hebben familie, vrienden en kennissen donderdag afscheid genomen. “Stefaan had een groot en warm hart. Hij was het cement tussen veel mensen”, vertelde zijn papa Geert. De pakkendste woorden kwamen van zijn echtgenote Anouschka, met wie Stefaan een zoontje had.
 2. Hitte deert Rijvers Festival niet: “Meer bezoekers dan ooit tevoren”
  PREMIUM
  Zomergem

  Hitte deert Rijvers Festival niet: “Meer bezoekers dan ooit tevoren”

  De voorspelde temperaturen boezemden Rijvers Festival de afgelopen week wat angst in. Daarom kondigden de organisatoren in extremis nog een zogezegd ‘schaduwplan’ aan om het hoofd te bieden aan de hitte. Onder meer een vernevelingsstraat en een shelter op het middenplein moesten voor de nodige verkoeling zorgen. Maar de warmte bleek geen spelbreker, want met minstens 30.000 bezoekers vonden meer mensen dan ooit hun weg naar de velden naast het Keigatbos.