1. Messink Veteranen ronden vlot kaap van 50.000 euro voor aankoop van jeugdhuis: “Zowat elke Zomergemnaar heeft mooie en zotte herinneringen aan De Messink”
  PREMIUM
  Zomergem

  Messink Veteranen ronden vlot kaap van 50.000 euro voor aankoop van jeugdhuis: “Zowat elke Zomergem­naar heeft mooie en zotte herinnerin­gen aan De Messink”

  De actie van ‘De Messink Veteranen’ om het gebouw van jeugdhuis De Messink in Zomergem te kopen, loopt als een trein. Er moet 80.000 euro ingezameld worden, en na enkele weken is de kaap van 50.000 euro al gerond. De Messink zit duidelijk in veel Zomergemse harten. Maar waarom? Wij halen met enkele ‘believers’ herinneringen op.
 1. Rieslingwijn uit De Mol wordt hype, De Wijnzolder ziet flessen massaal de deur uitvliegen: “Plots krijg ik bestellingen van over heel Vlaanderen”
  PREMIUM
  Sint-Laureins

  Riesling­wijn uit De Mol wordt hype, De Wijnzolder ziet flessen massaal de deur uitvliegen: “Plots krijg ik bestellin­gen van over heel Vlaanderen”

  De Wijnzolder uit het pittoreske Sint-Laureins kan de vraag naar de Rieslingwijn Bremmer Calmont nog amper bijhouden. Afgelopen zondag werd die wijn de hemel in geprezen in het televisieprogramma De Mol, met als gevolg dat wijndrinkend Vlaanderen er massaal naar op zoek ging. “Blijkbaar ben ik één van de weinigen in België die de wijn importeert”, zegt sommelier Paul Wallaert.
 2. Vlatex na 55 jaar verhuisd van Bentille naar Waarschoot, en wordt nu Vlatex Home: “Nieuwe start voor derde generatie”
  PREMIUM
  Waarschoot/Bentille

  Vlatex na 55 jaar verhuisd van Bentille naar Waarschoot, en wordt nu Vlatex Home: “Nieuwe start voor derde generatie”

  Vlatex, de specialist in binnenhuistextiel, is verhuisd van het landelijke Bentille naar een meer zichtbare plaats langs de N9 in Lievegem. Vanaf nu heet de zaak Vlatex Home. De nieuwe winkel is nog maar goed een week open, maar door de strengere coronamaatregelen moet nu al op afspraak gewerkt worden. “We zien het positief. Zo hebben we meer tijd voor onze klanten”, zegt Alexander Boelens. Wij gingen langs. Op afspraak, zoals dat nu hoort.