1. Lierse SK werd exact zestig jaar geleden onverwacht kampioen
  PREMIUM
  Voetbal

  Lierse SK werd exact zestig jaar geleden onverwacht kampioen

  Deze maand is het exact zestig jaar geleden dat K Lierse SK met een ploeg van 'onder de kerktoren' de landstitel in het voetbal pakte. Toenmalig sterkhouder Robert Willems (84 intussen) herinnert het zich alsof het gisteren was. "En zeggen dat we er voor het seizoen voor wilden tekenen om gewoon in eerste klasse te blijven..." Van de Liersespelers die in het seizoen 1959-'60 kampioen werden, zijn er inmiddels al een stuk of zeven overleden. Robert Willems leeft nog wel en kent zowat alle details uit dat magische jaar uit zijn blote hoofd. De geboren en getogen Lierenaar is dan ook de ideale man om terug te blikken op het straffe exploot van zes decennia terug.
 1. Opvallende transfer: 19-jarige aanvaller van Lierse Kempenzonen naar... Dinamo Kiev
  Buitenlands voetbal

  Opvallende transfer: 19-jarige aanvaller van Lierse Kempenzo­nen naar... Dinamo Kiev

  Van eerste amateur naar een Oekraïense topclub. Opvallende transfer van Ibrahim Kargbo junior. De 19-jarige voetballer, die de afgelopen maanden bij Lierse Kempenzonen speelde en eerder ook bij Roeselare actief was, tekent een contract voor 3,5 jaar bij Dinamo Kiev. Kargbo Junior is de zoon van voormalig Charleroi en RWDM-voetballer Ibrahim Kargbo, die voor het leven werd geschorst wegens matchfixing.
 2. Zij waren de twee eerste (niet-wettige) spijtoptanten van ons voetbal in schandaal dat ook toen “vroeg of laat volledig ging openspatten”
  Voetbalschandaal

  Zij waren de twee eerste (niet-wettige) spijtoptan­ten van ons voetbal in schandaal van de 'gokchinees'

  Spelersmakelaar Dejan Veljkovic is de eerste spijtoptant in het Belgische voetbal onder de nieuwe wet, maar niet eerste tout court. In de zaak rond gokchinees Zheyun Ye trokken Patrick Deman en Cliff Mardulier, als respectievelijk gewezen hulptrainer en doelman van SK Lierse, het boetekleed aan in ruil voor schuldkwijtschelding. Als kleine garnalen moest hun informatie toen leiden naar de grote haaien. Opvallend: de advocaat van Deman was toen Kris Luyckx, die nu ook de belangen van Veljkovic verdedigt.
 1. "17 jaar wanbeleid": supporters van Lierse houden wake op het Lisp voor hun ter ziele gegane club
  Belgisch voetbal

  "17 jaar wanbeleid": supporters van Lierse houden wake op het Lisp voor hun ter ziele gegane club

  Geen voetbal vanavond op het Lisp, maar de supporters van Lierse wilden wel hun favoriete club een laatste keer uitzwaaien. Ondanks het feit dat Lierse - Waasland-Beveren (de laatste thuiswedstrijd voor de club uit Lier) uitdraaide op een forfaitscore en dus niet doorging, troepten toch heel wat fans samen. Op de grasmat en in de tribunes van het Herman Vanderpoortenstadion hielden de fans van geel-zwart een soort van wake in de vorm van een picknick. Deze week vroeg Lierse het faillissement aan.
 1. Lierse-iconen niet mals voor Maged Samy: "Ongelofelijk slecht beleid. De traditie is helemaal weg"
  Lierse

  Lier­se-ico­nen niet mals voor Maged Samy: "Ongelofe­lijk slecht beleid. De traditie is helemaal weg"

  Donkere wolken pakken zich samen boven Het Lisp. Lierse, club uit 1B, kampt met financiële problemen en het gaat zelfs zo ver dat de jeugdtrainers dreigen met een staking wegens betalingsachterstallen. De vroeger o zo geprezen jeugdwerking van de Pallieters is zo aan het afglijden en dat zien enkele ex-(jeugd)spelers met lede ogen aan. Wij staken ons licht op bij Eric Van Meir, Bob Peeters, Jan Ceulemans en Jurgen Cavens.
 1. Ook tijdens de match liep het fout: fan Beerschot-Wilrijk klimt over omheining om op vuist te gaan in Lierse-vak

  Ook tijdens de match liep het fout: fan Beer­schot-Wil­rijk klimt over omheining om op vuist te gaan in Lier­se-vak

  In het stadion én erbuiten: het seizoen is amper begonnen of het zit er al bovenarms op in de supporterskringen van Antwerp en Beerschot. Tijdens de match tegen Lierse klom een Beerschot Wilrijk-fan over omheining en ging op de vuist met een Lierse-supporter. Daarna vluchtte hij weer het bezoekersvak in. En ook na de match liep het mis: twee bussen met Beerschot-fans werden in het centrum van Mortsel bekogeld met stenen en andere projectielen. "Toen de bussen moesten stoppen voor het rode licht werden ze aangevallen door een twintigtal personen met bivakmutsen, getooid in de kleuren van Antwerp", vertelt politiewoordvoerder Johan Wonnink. "Ze gooiden met allerlei objecten en daarbij sneuvelden enkele ramen. Een aantal van hen zijn uitgestapt, waarop de 'supporters' van Antwerp op de loop gingen. We hebben geen arrestaties verricht, maar er zijn wel vrij goede camerabeelden." Twee vechtersbazen liepen verwondingen op. De komende dagen zal er heel kort op de bal gespeeld worden, belooft de politie. "Het verontrust ons dat dergelijke veldslagen nu ook in de rand worden uitgevochten. "
 2. Liersevoorzitter Samy koopt Griekse club voor zoon

  Liersevoor­zit­ter Samy koopt Griekse club voor zoon

  Liersevoorzitter Maged Samy heeft sinds dit weekend ook een voetbalclub uit Griekenland in zijn portefeuille. De Egyptische zakenman nam zopas de Griekse tweedeklasser Ergotelis over en stelde intussen zijn oudste zoon Nadim aan als dagelijks bestuurder. Het is niet geweten hoeveel Samy exact betaalde voor de op het eiland Kreta gevestigde club. Hoe dan ook is het opmerkelijk dat Samy net nu deze investering doet. Bij Lierse heeft de Egyptenaar de geldkraan recent bijna volledig dicht gedraaid en het is een publiek geheim dat hij zijn Belgische 'speeltje' graag van de hand zou doen. Op het Lisp wacht men nu af welke gevolgen de Griekse overname zal hebben voor Lierse. Naast Ergotelis en Lierse heeft Samy in eigen land ook nog eersteklasser Wadi Degla in zijn bezit.
 1. Maged Samy weer in vorm op Facebook, nu moet Mogi Bayat het ontgelden

  Maged Samy weer in vorm op Facebook, nu moet Mogi Bayat het ontgelden

  Liersevoorzitter Maged Samy was nog eens in vorm op Facebook. De Egyptenaar pakte uit met een sneer naar Mogi Bayat, sinds kort makelaar van Lierses topschutter Dylan De Belder. Deze laatste verklaarde vorig weekend dat hij niet langer voor Lierse wil spelen en hoopt zo een transfer te forceren. Voor Samy is het duidelijk dat Bayat dit heeft ingefluisterd. "Alleen een corrupte manager kan een speler adviseren om een propere club zo voor het blok te zetten", schreef Samy, zonder Bayat expliciet te vernoemen. Vervolgens postte Samy een link naar de gespecialiseerde website transfermarkt.com, waar De Belders marktwaarde op 750.000 euro wordt geschat. Een duidelijk signaal naar eventuele geïnteresseerde clubs toe. Onder andere Antwerp, Charleroi en Beerschot-Wilrijk zouden aan De Belder denken.