De superflitser kan in een vuilnisbakverstopt worden.
Volledig scherm
De superflitser kan in een vuilnisbakverstopt worden. © Ronny De Coster

Pakkans nog groter met eigen superflitser

VLAAMSE ARDENNENDe politiezone Brakel-Horebeke-Maarkedal-Zwalm beschikt voortaan over een eigen superflitser. "Een toestel delen met de politiezone Vlaamse Ardennen bleek niet altijd evident. Nu kunnen we het flitstoestel inzetten wanneer en waar we willen", zegt politiewoordvoerder Delphine Schelpe. De pakkans wordt daardoor nog groter. "Maar is het vooral de verkeersveiligheid die we willen verhogen."

  1. In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: tweevoudig winnaar Peter Van Petegem (50). “We zouden in de Vlaamse Ardennen nog veel meer met de koers kunnen doen”
    PREMIUM
    Vlaamse Ardennen

    In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: tweevoudig winnaar Peter Van Petegem (50). “We zouden in de Vlaamse Ardennen nog veel meer met de koers kunnen doen”

    Wielerfans zitten er al maanden op te wachten maar zondag is het zover: de Vlaamse hoogmis van het wielrennen. Met zes maanden vertraging krijgt de Ronde van Vlaanderen alsnog haar apotheose in de Vlaamse Ardennen. Zonder publiek dit jaar maar daarom niet minder beklijvend. In een vijfdelige reeks blikken we vooruit op Vlaanderens Mooiste. Vandaag stoppen we bij tweevoudig winnaar Peter Van Petegem, net vijftig geworden. “Fietsen doe ik nog amper”, bekent hij. Maar met twee koersende zonen en ook op zakelijk vlak blijft “Zwarten van Brakel” met het wielrennen verbonden.