Burgemeester en schepen aan het landschapsvenster in aan het landschapsvenster Sint-Martens-Lierde.
Volledig scherm
Burgemeester en schepen aan het landschapsvenster in aan het landschapsvenster Sint-Martens-Lierde. © Frank Eeckhout

Nieuwe toeristische kaart en folder in Lierde

LierdeDe dienst Toerisme van de gemeente Lierde ontwikkelde met steun van de provincie Oost-Vlaanderen een nieuwe toeristische kaart en plaatste verschillende infoborden en een landschapsvenster in de vier deelgemeenten.

 1. Meer dan 10.000 interventies, sterke stijging cybercrime en veel pv’s gsm achter het stuur: een blik op het jaarverslag van politie Geraardsbergen/Lierde
  Geraardsbergen/Lierde

  Meer dan 10.000 interven­ties, sterke stijging cybercrime en veel pv’s gsm achter het stuur: een blik op het jaarver­slag van politie Geraardsbergen/Lierde

  Veel politiezones geven eind maart een overzicht van het voorbije jaar. Politie Geraardsbergen/Lierde doet dit niet met een lijvig uitgeschreven verslag, wel met een digitale voorstelling van de cijfers op een zelf ontworpen website. “De kijker krijgt al scrollend een beeld van wat ons korps in 2021 heeft verwezenlijkt én wat de plannen voor 2022 zijn", duidt communicatieverantwoordelijke Karolien De Turck.
 2. Waterzuiveringsbedrijf vrijgesproken voor dood van Benjamin (30) na fatale vergissing: “Persluchtinstallatie enkel bedoeld voor machines”
  Brugge/Brakel/Geel

  Waterzuive­rings­be­drijf vrijgespro­ken voor dood van Benjamin (30) na fatale vergissing: “Perslucht­in­stal­la­tie enkel bedoeld voor machines”

  Het waterzuiveringsbedrijf Geo-Groep uit Geel is in de rechtbank vrijgesproken voor een dodelijk ongeval in hun Brugse vestiging. Zelfstandige Benjamin Van Heghe (30) uit Zottegem stikte drie jaar geleden toen hij stikstof inademde in plaats van perslucht. Zijn ouders wilden de firma waar hij aan het werk was veroordeeld zien, maar volgens de rechter treft hen geen schuld.