De Gaverse senioren klinken met water op hun gezondheid.
Volledig scherm
De Gaverse senioren klinken met water op hun gezondheid. © Foto Ronny De Coster

Gemeenten engageren zich om meer zorg te dragen voor senioren

VLAAMSE ARDENNENDe seniorenadviesraden van 10 steden en gemeenten in de regio vinden dat er alles moet aan gedaan worden om het leven voor senioren in die gemeenten zo gezond en aangenaam mogelijk te maken. Gisteren ondertekenden ze met de bevoegde schepenen van die gemeenten een engagementsverklaring rond onder meer toenemende zorg, mantelzorg en vereenzaming.

  1. Burgemeester Devleeschouwer van Brakel riskeert twee jaar cel na ongeval: “Iemand met een voorbeeldfunctie zou anders moeten handelen”
    BRAKEL

    Burgemees­ter Devlee­schou­wer van Brakel riskeert twee jaar cel na ongeval: “Iemand met een voorbeeld­func­tie zou anders moeten handelen”

    De Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) riskeert twee jaar cel. Dat is de strafmaat die het openbaar ministerie vroeg voor de correctionele rechtbank van Oudenaarde. Devleeschouwer wordt beschuldigd van het toedienen van opzettelijke slagen na een verkeersongeval onder invloed op 18 april 2018 op de N8 van Lierde naar Brakel. De uitspraak valt op 17 september.